Holttestet találtak egy péceli családi házban. A Pest vármegyei településen kedden borult lángba egy családi ház első emelete, egy ember életét már nem tudták megmenteni.  

Tragédia Pécelen

Hódmezővásárhely után Pécelen is tragédiával végződött kedden egy lakástűz. Délután érkezett a riasztás a katasztrófavédelemhez, hogy Pécelen, a Május 1. utcában ég egy családi ház.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Égett az első emelet

Budapest 17. kerületéből két járművel vonultak a tűzoltók a helyszínre. A ház első emelete teljes terjedelmében égett, a 25 négyzetméteren pusztító lángok a tető egy részére is átterjedtek.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Holttestet találtak

A tűzoltók, akik negyedóra alatt megfékezték a tüzet, oltás közben egy holttestet találtak. A tűz pontos keletkezési okát tűzvizsgálat tárja majd fel.

A legfőbb okok

A legtöbb lakástűz nyílt láng használatára, elektromos problémára, a fűtési rendszer hibáira, főzésre vagy dohányzásra vezethető vissza. A legjobb megoldás, ha veszünk otthonra füstérzékelőt, amelyet a konyha, a nappali és a háló plafonjára érdemes felszerelni – figyelmeztet a Katasztrófavédelem.

Halálos tűz Szentendrén

Egy ember életét vesztette, amikor kigyulladt egy családi ház Szentendrén. A Damjanich utcai tüzet messziről is látni lehetett, a tűzoltók hét járművel érkeztek a helyszínre, hogy megfékezzék a lángokat. Időközben az is kiderült, mi okozta a tragédiát.

Huszonkét tűzoltó vonult a helyszínre

Huszonkét tűzoltó vonult a százötven négyzetméteres ikerházhoz, ahol egy nyolcvan négyzetméteres ingatlan teteje égett. A tűz a tetőtérből a lakórészre és egy kerti pavilonra is átterjedt.

Holttestet találtak

A tűzoltók az oltási munkálatok közben egy idős nő holttestét találták meg az épületben – adta hírül a Katasztrófavédelem.

45 perc alatt eloltották

Az egységek megakadályozták, hogy a lángok átterjedjenek az ikerház másik részére, így az lakható maradt. Az egységek a tüzet háromnegyed óra alatt eloltották. A tűzzel érintett házrész két lakója átmenetileg rokonokhoz költözött.

Dohányzás okozta a tüzet

A helyszínről származó információk szerint a tüzet dohányzás okozta, azonban a pontos keletkezési körülményeket a tűzvizsgálat eljárás fogja feltárni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció