Az anyósülésről vezetett egy autósiskola okatatója, de ha ez nem lenne elég, még telefonált is közben. Az esetről videó is készült, amelyet egy villamos utasa készített.

Hihetetlen képsorok

Egy olyan videó tűnt fel a Budapesti Autósok portálján, amely egészen szürreális képsorokat tartalmaz. Egyrészt már az is meglepő, hogy egy autó sofőr nélkül megy az úton.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Minden szabályt megszegett

Még akkor is, ha a pedálok az anyósülésen is jelen vannak egy tanulóautón. Másrészt a sofőr nem elég, hogy az anyósülésről, egy kézzel kormányoz, de a másik kezével a telefonját tartja, mert éppen telefonált az akció közben. A videó a 11. kerületben, az Etele út, Fehérvári út villamosmegálló közelében készült – írja az Index.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Technikai lehetőség

Ami azt illeti, technikailag nyilván teljesen adott a lehetőség, hiszen a pedálok megvannak az anyósülés előtt is, azért reméljük, komolyabb szerpentinekre nem téved az oktató úr – írta a videó készítője a Budapesti Autósoknak elküldött felvételhez.

Nem tilos, de…

Azt tételesen nem tiltja a KRESZ, hogy az anyósülésről vezessünk, azt azért kimondja: „aki a közúti közlekedésben részt vesz, köteles úgy közlekedni, hogy a személy- és vagyonbiztonságot ne veszélyeztesse”.

Hogy mutat így példát?

Hogy vezetés közben nem szabad kézben tartott mobiltelefonon beszélni, az egy olyan alap, amit valószínűleg mindenki tud, aki vezet (KRESZ 3.§ 2. pont), ezért amúgy 3 büntetőpont jár.

Mutatjuk a videót:

Eltévedt az idős hölgy

Újabb forgalommal szemben haladó sofőrt rögzítettek az M0-s autóúton július 3-án – számolt be közösségi oldalán a Magyar Közút. A bejegyzés alapján egy idős hölgy vezette a járművet, aki nagy valószínűséggel eltévedhetett.  

Nem tudta, hogy került oda

Az asszony elmondása szerint Csepelre indult és nem tudta, hogy került fel a gyorsforgalmi útra.

A leállósávra terelték

Egy autómentéssel foglalkozó sofőr még éppen időben kiszúrta a szabálytalanul közlekedő autóst, majd a leállósávra terelte. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt súlyosabb baleset. 

Pánik helyett segítség

A közzétett felvétellel, amit itt lehet megtekinteni, a sofőrök figyelmét is szeretnék felhívni, hogy hasonló esetben ne essenek pánikba, húzódjanak a leállósávra és hívjanak segítséget a 112-es számon. Mint írták: forgalommal szemben felhajtásnál legyen gyanús az út íve, hogy a jobb oldalunkon van az elválasztósáv, és az, ha ezerrel villognak nekünk.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Részlet a videóból – Forrás: Budapesti autósok YouTube oldala