A Pécsi Ítélőtábla felmentette azt a férfit, aki a vádirat szerint 2021-ben gázolajjal leöntötte, majd meggyújtotta barátnőjét.

Szakítani akart

A vádirati tényállás szerint a nő 2021 áprilisában véget akart a férfival fennálló viszonyának, amit közölt is a férfival, aki azonban folytatni szerette volna a kapcsolatot és emiatt több alkalommal vita is kialakult köztük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Vitatkoztak

2021. április 25-re virradó éjjel a férfi a nőnél tartózkodott és ismét vitatkoztak amiatt, hogy a sértett szakítani akart. Reggel a férfi gépkocsival elhagyta az ingatlant, majd ismeretlen helyről gázolajat szerzett. Mivel nem tudta elfogadni, hogy a sértett véget vet kapcsolatuknak, elhatározta, hogy végez vele.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lelocsolta gázolajjal

Visszatért a nőhöz és a bejárati ajtó előtt álló nőt lelocsolta a nála lévő gázolajjal, majd öngyújtóval meggyújtotta a ruházatát. A nőn lévő felsőruházat meggyulladt, a férfi megpróbálta megakadályozni a nőt hogy oltsa a tüzet, a nőnek azonban sikerült a lakásba beszaladnia és a fürdőszobában eloltotta a testén és ruházatán égő lángokat.

Kórházba vitték

Ezt követően a nő megkérte a vádlottat, hogy hívja át a barátnőjét, aminek a férfi eleget is tett. A barátnő észlelve a nőn lévő égési sérüléseket kórházba vitte a nőt, ahol huzamosabb ideig állt kezelés alatt.

Életveszélyes állapot

A sérülések miatt közvetlen életveszélyes állapot alakult ki, azok tényleges gyógytartama legalább 4-6 hónapra tehető és a sértettnél nagy valószínűséggel maradandó fogyatékosság kialakulása várható.

Felmentették a férfit

Az első fokon eljárt Szekszárdi Törvényszék a lefolytatott bizonyítási eljárást követően a vádlottat az ellene előre kitervelten, aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vád alól bizonyítottság hiányában felmentette.

Fellebbeztek

Az ítélet ellen bejelentett ügyészi fellebbezés folytán másodfokon eljárt Pécsi Ítélőtábla a Szekszárdi Törvényszék ítéletét megalapozottnak találta és azt helyes indokainál fogva helybenhagyta. Az ítélet jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Döbbenet: 20 ezer forintért támadt távoli rokonára egy férfi Heves megyében, az éles tárggyal többször is lesújtott áldozatára

Kiemelt kép: Illusztráció