A Heves Vármegyei Főügyészség nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja az elkövetőt. Ez a bűncselekmény akár életfogytiglani szabadságvesztéssel is büntethető.

Jó viszonyban voltak

A vádirat szerint a középkorú férfi jó viszonyban volt későbbi áldozatával, egy faluban éltek, sőt távoli rokonok is voltak. Idén február elsején este felhívta, arra kérve, hogy a lakóhelyéről vigye be Egerbe. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Elment érte

A sértett aztán rövid habozás után autójával elment a a férfiért, majd együtt a városba utaztak, derül ki az ügyészség által kiadott közleményből.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meglátta a pénzt

A jobb első ülésen utazó férfi jól látta azt a húszezer forint értékű bankjegycsomagot, amit a sofőr a kardánboxban tartott. Amikor megálltak az autóval, a férfi a pénz megszerzése érdekében a járművezetőre támadt.

Megtámadta

Előkapott éles tárgyat, mellyel köríves mozdulatokat többször is megsebesített a sofőrt. A megtámadott védekezni próbált, de sikertelenül.

Elszaladt

A mészárlásra emlékeztető támadás után a sértett kiugrott a járműből és segítségért kiáltozva elszaladt. A támadó – miután magához vette a húszezer forintot – szintén kiszállt, az éles eszközt egy közeli kanálisba dobta, majd taxit hívott, amivel hazament. A fuvardíjat az erőszakkal megszerzett pénzből egyenlítette ki.

Fegyházba mehet

A főügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a letartóztatásban lévő elkövetőt ítélje fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra.

Feltételesen se

Ezenkívül a főügyészség azt is indítványozta, hogy zárják ki a férfit a feltételes szabadságra bocsátás kedvezményéből és kötelezzék a szakértői vizsgálatok kapcsán felmerült több mint kétmillió forint bűnügyi költség megfizetésére. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Tragédia Budapesten: a buszsávra zuhant egy Rákóczi úti lakásból egy fiatal férfi, hiába küzdöttek a mentők az életéért

Kiemelt kép: ügyészség