Szerda délután a melegfront hatására országszerte megnövekedett a balesetek száma, így Budapesten is több súlyos sérüléssel járó karambol történt.

Balra akart kanyarodni a taxis

Kora délután a 11. kerületi Bocskai úton egy Dacia Logan Stepway taxi vezetője gépjárművével a Tas vezér utcából akart balra, a Petőfi híd felé kanyarodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Azt hitte kifér

A Kosztolányi Dezső tér felől érkezett néhány autó, de még messze voltak, a sofőr úgy ítélte meg, hogy simán kifér előttük. Amivel nem is lett volna probléma, ám a középső sávban az említett járművek mögül egy nagy sebességgel érkező 3-as BMW kombi kivágott a belső sávba, hogy megelőzze a lassabb autókat, közölte a BudaPestkörnyéke.hu helyszíni tudósítója.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Nem látta

A taxisofőr ezt a többi jármű takarásából nem láthatta, így keresztül hajtott a Bocskai úton, majd a belső sávban ütközött az épp odaérkező BMW-vel. A Dacia a nagy erejű ütközés következtében megpördült és a jobb oldali szegélynek ütközött, éppen kikerülve egy parkoló Mazdát. A BMW nem volt ilyen szerencsés, balra felhajtott az elválasztó füves területre, majd a Bocskai út 38. társasház előtt parkoló Mitsubishi Lancerbe és Volkswagen Golfba csapódott, végül kidöntött egy kisebb fát is.

Helyszíni felvétel:

Nem ült senki a taxiban

A taxiban szerencsére utas nem ült, a sofőrnek viszont a bal válla megsérült, szerencsére nem súlyosan. A BMW sofőrjének a jobb karja eltört, sínbe rakták neki a mentők, majd kórházba szállították. Az utasa a helyszínen maradt, ám velük kapcsolatban más problémák merültek fel. A sofőr ellen ugyanis körözés volt kiadva, mivel több, szabálysértési bírságot nem fizetett be.

Fotó a helyszínről:

Rendőri kíséret

Az utasnál, illetve az autóban pedig különböző okiratokat találtak, amelyeknek eredete nem tisztázott, valamint több kulcsot is találtak nála, amelyek minden bizonnyal nem az ő tulajdonát képezték. Ezért a sofőrt rendőri kísérettel szállították kórházba, az utast pedig előállították a kerületi rendőrkapitányságon.

Helyszíni felvétel:

Jöttek a tűzoltók

A helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltókat is riasztották, akik a darus autómentőjük segítségével egy parkolóhelyre emelték a buszsávban keresztben álló Daciat.

Újabb baleset

Pár órával később a soroksári Haraszti úton egy idős férfi haladt a városközpont felé egy fehér színű Toyota Yarisszal. A Sodronyos utca magasságában egy Volánbusz mögött haladt, amikor hirtelen rosszul lett. Elvesztette uralmát a járműve felett, áttért a szembejövő oldalra, ahol fél frontálisan a Grassalkovich út felől érkező Opel Astrába csapódott.

Fotó a helyszínről:

Beszorult a roncsba

A Yaris sofőrje beszorult a roncsba, őt a fővárosi hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével, a bal első ajtó levágásával szabadították ki. Az idős sofőr súlyosan megsérült, a rosszulléte miatt pedig nem volt pulzusa, őt a mentők újraélesztették, majd kórházba szállították. Az Opel sofőrjét is megvizsgálták, de végül nem kellett kórházba vinni, a helyszínen maradt.

Helyszíni felvétel:

Lezárás

A baleset miatt a Haraszti utat több, mint egy órára teljes szélességében lezárták, emiatt a 135-ös autóbusz rövidített útvonalon közlekedett, nem érintette a Szent István utca H, az Orbánhegyi dűlő és a Millenniumtelep H megállót. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Fotó a helyszínről:

Kiemelt kép és belső fotók: Helyszíni felvételek – Forrás: G.K.