Hófehér ruhában, koronával a fején helyezik végső nyugalomra a szegedi gyermekgázolás áldozatát. A hatéves Kiarát nagynénje éppen az óvodából vitte volna haza, amikor bekövetkezett a tragédia.

Amint arról a Kekvillogo.hu is beszámolt, Szegeden halálra gázolt egy 6 éves kislányt egy teherautó. Kira éppen nagynénjével sétált az úton, amikor kiszakította magát a kezei közül és át akart szaladni az út túloldalára.

Éppen egy teherautó haladt arra, amely maga alá gyűrte a kislány testét. A mentősök hosszú ideig próbálták újraéleszteni Kirát, de sajnos nem sikerült megmenteni az életét.

Édesanyja egyedül nevelte a kislányt. Most adománygyűjtést indított Kira óvodája, hogy az édesanya méltóképpen el tudja temetni szeretett gyermekét.

„Kiara játékos és életvidám kislány volt. Ezt már a bölcsődében észrevették, hiszen még a beteg gyerekekkel is szívesen játszott. Amikor az uzsonnásdobozába gyümölcsöt csomagoltam, mindig megkért, hogy adjak többet, mert a társait is meg szeretné kínálni” – mondta a Borsnak Bernát Zsuzsanna Beáta, a gyermek édesanyja.

A gyászoló asszony a tragédia óta sokat jár ki a baleset helyszínére. . A baleset után a sógornő telefonált, hogy siessen oda. A rendőrök először nem szerették volna a gyermekhez engedni, de látták rajta, hogy nem tudják visszatartani.

„Én magam is megpróbáltam újraéleszteni, de már hiába. Amikor megérkezett a halottaskocsi, betették őt, de még megengedték, hogy utoljára ránézzek a kislányomra. Mostanában a reggelek a legnehezebbek, mert állandóan az jut eszembe, hogy éppen most vinném az óvodába a kislányomat. Folyamatosan várom haza, mert nem tudom elfogadni, hogy ő nincs többet” – mondta az édesanya.

Kirát hófehér koporsóban, hófehér ruhában temetik el, koronával a fején. Zsuzsa arról is beszélt, hogy kedvenc játékait és kispárnáját is elhelyezi lánya koporsójába.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: MTI/Donka Ferenc