Menekülés közben gázolta halálra férjét egy csongrádi nő. A bíróság most felmentette az asszonyt, mivel úgy ítélték meg, hogy önvédelemből ütötte el a férfit.

Rendszeresen verte az asszonyt a piás férj

Az üllési nő már régebb óta rossz kapcsolatban volt a párjával, ugyanis a férfi rendszeresen ivott és bántalmazta a feleségét.

Ez is érdekelhet! “Hófehér ruhában, koronával a fején temetjük el Kirát” – megszólalt a Szegeden halálra gázolt 6 éves kislány édesanyja

Fojtogatta a nőt, de szerencsére el tudott menekülni a férje elől

Két éve, karácsony után egy nappal a férfi szokás szerint ivott, szeged melletti otthonukban, egy faluban, aztán ütni kezdte a feleségét: meglökte, fojtogatta a nőt, aki azonban valahogy el tudott menekülni. A nő a veszekedés után kirohant a házból, beült az autójukba, és azonnal elindult. A balesetről részletesen a LikeNews.hu ebben a cikkében írt.

A férfi meg akarta akadályozni a nő szökését, ezért a jármű elé ugrott. Ekkor történt a halálos kimenetelű baleset. A feleség értesítette a mentőket, ám azok kiérkezésének pillanatában a férfi már halott volt.

Bíróságon van az ügy, kemény büntetésre számíthat a férj

A felmentés kihirdetése után a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség fellebbezést jelentett be az elsőfokú ítélettel szemben a bűnösség megállapítása és szabadságvesztés büntetés kiszabása érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség – a fellebbezést fenntartva – bizonyítás felvételét indítványozta azzal, hogy az ügyre vonatkozó álláspontját a bizonyítási eljárás befejezése után terjeszti elő. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd – írja az ügyészség.

Kiemelt kép: illusztráció