Noha csak egy horgászatnak indult a január másodika, azonban rettenetes tragédiával végződött. Az érintett családok mind lelkiekben, mind anyagiakban nyögik a szeretteik súlyos elvesztésével járó terhet.

Másnak nézte a holttestet

„Éppen egy csónakmotort javítottam a stégemnél, amikor uszadékfákat láttam a víz tetején. Egy párat fel is húztam, és először egy tuskónak hittem a lebegő holttestet is” – nyilatkozta a Blikknek az a férfi, aki rábukkant János holttestére a tiszaroffi kompnál még májusban. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Van, aki még mindig nem került elő

A lap szerint Pozák János és három társa még január 2-án horgászni indult a folyóra Tiszabura közelében, ám mindannyian a vízbe borultak. Kettejüknek sikerült kiúszni, ám a 32 éves Rostás Gyula még mindig nincsen meg. Nem tudni, mi lett vele, de az azóta eltelt idő a legrosszabbra enged következtetni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem ez az első holttest

Villás Zsolt elmondta, hogy a csáklyával kicsit odébb tolta, ekkor a kezét is meglátta, majd az eszközt beleakasztotta a ruhájába, hogy ki tudja szedni. Hirtelen azt hittem, hogy csak egy bábu, aztán sokkolt a valóság – fűzte hozzá. A horgászturisztikai központban túravezetőként dolgozó férfi már gyerekkorában is talált egy holttestet a Tiszában.

Borzasztó állapotban volt

Hozzátette, rettenetes volt a látvány. A fiatalon ugyan volt kapucni, koponyája teljesen látható volt, kézfeje azonban már eltűnt. Véleménye szerint – mivel arrafelé nagyon kanyargós a Tisza – így a hideg idő miatt valahol fennakadt a holttest, majd a hőmérséklet emelkedése miatt elindult a gázok miatt felfújódó test.

Mint ha átok ülne rajta

A rendőrség hosszasan vizsgálta a holttestet a parton. Időközben a hozzátartozók is megérkeztek. Az áldozatot végül bátyja tudta azonosítani. Édesanyját nem engedték közel hozzá. A nő családját rettenetes sorscsapások sorozata sújtja, immáron évek óta.

Szívinfarktus előtt gyilkosság

A 40 éves férjem annyira összetört a fiunk eltűnése után, hogy két héttel később otthon váratlanul örökre megállt a szíve. Már előző este is azt mondta, hogy ezt a fájdalmat képtelen elviselni – kezdett bele Franciska, akinek édesanyja gyilkosság áldozata lett, még 2000-ben.

Utolsó útjára kísérheti

A nemrég elhunyt testvérem fia pedig szintén a Tiszába fulladt bele 12 éves korában – tette hozzá sírva. Bár azt remélte, hogy valahol életben lehet még a fia, ám most már minden reménye elveszett. Annyi vigasza legalább van, hogy méltó módon el tudnak tőle köszönni.

Rengeteget idegeskedett, így elment a baba

A Pusztataksonyban élő 32 éves Rostás Gyula máig nem került elő, őt a párja és a 3 éves kisfiuk várja haza. „A baleset idején várandós voltam, de a sok stressztől a babánk sajnos elment” – mondta Varga Krisztina.

Egyre nehezebb titkolni a valóságot

Kijelentette, nagyon nehezen viselik hiányát, s bár él még benne egy kis remény, hogy párja életben lehet még, de eszével azonban már tudja, hogy erre semmi esély nincsen. „A fiunknak eleinte azt mondtuk, hogy dolgozni ment, de már nem tudunk mit kitalálni. Mindennap kérdez felőle” – fűzte hozzá.

Itt tudsz segíteni

Mind a két család nagyon nehéz anyagi helyzetbe került, miután tragikus körülmények közt elveszítették családtagjaikat. Aki János családját támogatná anyagilag, a legidősebb bátyja, Pozák Tibor számlaszámára utalva megteheti: 70100042-15181453-00000000.

Ez pedig a másik család számlaszáma

A másik családot pedig a még mindig eltűntként kezelt férfi édesanyjának, Rostásné Botos Máriának a számlaszámára utalva segíthetik: 10918001-00000045-02750003. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Pixabay.)