Vizsgálatot indítottak a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházban, miután meghalt egy 12 éves fiú, akit a család szerint komolyabb vizsgálat nélkül küldtek onnan haza. Előzőleg a háziorvos vizsgálta meg a kisfiút, ő küldte őket a kórházba. A kisfiú nem evett és nem ivott és láza is volt.

Tragédia Dombrádon

Szörnyű tragédia történt a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen. Meghalt egy 12 éves kisfiú, aki múlt héten betegedett meg. Lázas volt, nem evett és nem ivott. Mivel romlott az állapota, édesanyja elvitte a háziorvoshoz.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Bevitték a kórházba

Az orvos a kisvárdai kórházba küldte őket, édesanyja szerint azonban az intézményben nem történt érdemi vizsgálat. „Nővéremék be is vitték a gyermeket, de ott azt mondták, hogy a kicsinek semmi baja sincs, van miből leadnia, mert van tartaléka, de igyon sokat” – mondta az édesanya testvére.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem vizsgálták ki

 A család azt állítja, a kórházban nem csináltak EKG-t, sem laborvizsgálatokat, és infúziót sem kapott a kisfiú. Úgy érzik, az intézmény mindenféle segítség nélkül bocsátotta a kisgyermeket haza, nem fektették be.

Összeesett és meghalt

A nagynéni szerint a kisfiú aznap este otthon már nem evett, nem ivott, majd lefeküdt aludni.  Reggel felkelt, összeesett és meghalt. A család fájdalmában most a kórházat okolja a történtekért, bár a kisfiú már otthonában hunyt el, és a halál oka sem tisztázott egyelőre.

Búcsúzik a nagynéni

„Hiányzol mindenkinek drága kis angyalkám, egy csodás embert vesztettünk el kis unokaöcsém, legyen neked könnyű a föld!  –  búcsúzott Martinkától az egyik összetört nagynéni.

Vizsgálják az esetet

A Bors megkereste a kisvárdai Szent Damján Görögkatolikus Kórházat is az üggyel kapcsolatban, akik arról tájékoztatták a lapot, hogy értesültek az esetről. „A sajnálatos halálesetet, mely nem intézményünkben történt. Az ezt megelőző eseménnyel kapcsolatban intézményünkben vizsgálat zajlik. További részletekről nem áll módunkban tájékoztatást adni. A gyászoló család felé együttérzésünket fejezzük ki” – írta a főigazgató.

Az egyház kapta meg a kórházat

A kormány április 12-én írta meg a Magyar Közlönyben, hogy június 1-től az állam lemond a kisvárdai Felső-Szabolcsi Kórház fenntartói jogáról és átadja azt minden vagyonával együtt a görögkatolikus egyháznak. Ingyen és bérmentve.

41 település tartozik a körzethez

A kormány a döntést azzal indokolta, hogy: a lakosság egészségi állapotának javítása és az egészségügyi ellátórendszer továbbfejlesztése érdekében tette mindezt. A kórház 41 település betegeit látja el.

„Jobb lesz az ellátás”

A kórház átadása után Seszták Miklós, a fideszes képviselő és a Kisvárda polgármestere is ezt írta: „Egyházi fenntartású intézményként a kórház hosszú távú törekvése az egészségügyi ellátás színvonalának további emelése, a kórházi infrastruktúra javítása, a betegelégedettség növelése és az egészségügyi dolgozók elhivatottságának erősítése, s mindezek által olyan értékek megteremtése, amelyek jobbá teszik az egészségügyi ellátást, példaként járva a többi kórház előtt”. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: