Továbbra is előzetesben marad Fekete Dávid. Az énekest egy éve vették őrizetbe. 100 milliós sikkasztás lehet ellene a vád.

Még egy hónap

A Győri Járásbíróság az énekes letartóztatását a nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. június 6-ig hosszabbította meg – áll a bírósági közleményben.

Iszonyatos pénzeket hantázott össze

Mint ismert gyanú szerint Fekete Dávid több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el. Erről a Kékvillogó.hu is beszámolt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Autókkal kereskedett

Az egykori énekes autókkal kereskedett, azonban az áldozatai nem látták az autót vagy annak az árát, amikor Dáviddal kötöttek üzletet.

Saját családját is nehéz helyzetbe hozta

 A volt megasztáros gyakorlatilag több embert is földönfutóvá tett, sőt még saját családját is nehéz helyzetbe hozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felesége is feljelentette

A Blikk tavaly azt írta, hogy Fekete Dávid válófélben lévő felesége, Fekete Regina az őrizetbevétel másnapján feljelentette, így a férfi a gyermekeit sem láthatja majd.

Nem meglepő a bíróság döntése

A bíróság elfogadta az ügyész indítványát a tekintetben, hogy a gyanúsított jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható csak, valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárás során a hatóságok részére elérhetetlenné válna és ezt nem gyengíti az a tény sem, hogy a lakóhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte – fogalmazott a győri bíróság közleményében.

Nem bízik benne a bíróság

A bíróság rávilágított, hogy az egykori megasztáros az első és azt követő kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárással azonos jellegű szándékos bűncselekményeket.

Tartozások

A hatóságok szerint emiatt, valamint Fekete Dávid bizonytalan személyi körülményei, felhalmozott torozásainak nagyságrendje, a cselekmény sorozat jellege valószínűvé teszik, hogyha szabadlábra kerülne, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá vonnák, akkor ismételten bűncselekményeket követne el.

Fellebbeznek

Az énekes, a védője és az ügyész is fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék dönt.