Továbbra is előzetesben marad Fekete Dávid. Az énekest egy éve vették őrizetbe. 100 milliós sikkasztás lehet ellene a vád.

Még egy hónap

A Győri Járásbíróság az énekes letartóztatását a nyomozási bírája az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozott határozatáig, de legfeljebb 2022. június 6-ig hosszabbította meg – áll a bírósági közleményben.

Iszonyatos pénzeket hantázott össze

Mint ismert gyanú szerint Fekete Dávid több, mint százmillió forint összegű kárt okozó csalást és sikkasztást követett el. Erről a Kékvillogó.hu is beszámolt.

Autókkal kereskedett

Az egykori énekes autókkal kereskedett, azonban az áldozatai nem látták az autót vagy annak az árát, amikor Dáviddal kötöttek üzletet.

Saját családját is nehéz helyzetbe hozta

 A volt megasztáros gyakorlatilag több embert is földönfutóvá tett, sőt még saját családját is nehéz helyzetbe hozta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A felesége is feljelentette

A Blikk tavaly azt írta, hogy Fekete Dávid válófélben lévő felesége, Fekete Regina az őrizetbevétel másnapján feljelentette, így a férfi a gyermekeit sem láthatja majd.

Nem meglepő a bíróság döntése

A bíróság elfogadta az ügyész indítványát a tekintetben, hogy a gyanúsított jelenléte a legsúlyosabb kényszerintézkedéssel biztosítható csak, valószínűsíthető, hogy a gyanúsított szabadlábra helyezése esetén a büntetőeljárás során a hatóságok részére elérhetetlenné válna és ezt nem gyengíti az a tény sem, hogy a lakóhelyével kapcsolatos körülményeit rendezte – fogalmazott a győri bíróság közleményében.

Nem bízik benne a bíróság

A bíróság rávilágított, hogy az egykori megasztáros az első és azt követő kihallgatása között eltelt időben is követett el az eljárással azonos jellegű szándékos bűncselekményeket.

Tartozások

A hatóságok szerint emiatt, valamint Fekete Dávid bizonytalan személyi körülményei, felhalmozott torozásainak nagyságrendje, a cselekmény sorozat jellege valószínűvé teszik, hogyha szabadlábra kerülne, vagy enyhébb kényszerintézkedés hatálya alá vonnák, akkor ismételten bűncselekményeket követne el.

Fellebbeznek

Az énekes, a védője és az ügyész is fellebbezést jelentett be, másodfokon a Győri Törvényszék dönt.