A rendőrök látogatták meg péntek reggel azt a férfit, aki egy 15 éves diákot nevezett meg a szeretőjeként. A férfi az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógiai asszisztense volt és a közösségi oldalra tette fel a videót, amiben büszkélgedett a szeretőjére.

Kirúgták a férfit

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, egy 15 éves diákot nevezett meg a szeretőjeként az óbudai Krúdy Gyula Általános Iskola pedagógiai asszisztense. A 39 éves férfit azóta kirúgták. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A mássága miatt

Többször is akadtak már munkahelyi gondjai mássága miatt a korábban a 3. kerületi általános iskolában dolgozó pedagógiai asszisztensnek. A szakszervezet jogsegélyszolgálata eddig kiállt mellette, emiatt senkit nem érhet negatív megkülönböztetés.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Büszke a szeretőjére

A meleg férfi több videóbejegyzésben szinte büszkélkedik a közösségi oldalakon, hogy egy 15 éves fiúval folytat viszonyt. Ez még akkor is aggályos, ha a férfi szeretője egy másik iskola diákja, a szülők szerint egy ilyen alkalmazottnak nincs helye az iskolában.

Aggódnak a szülők

Beszámoltunk arról is, hogy aggódnak az óbudai Krúdy Gyula Angol–Magyar Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola diákjainak szülei. Még a lányos apáknak sem tetszik, hogy egy olyan férfi dolgozik a tanintézményben, aki a közösségi oldalakra feltett videókban szinte büszkén elemezte, hogy 39 évesen egy 15 éves fiú a szeretője. Még azt is kijelentette: ő nem pedofil, mert a diák már elmúlt 14 éves és saját beleegyezésével létesítettek kapcsolatot.

A gyerekek is látták a videót

„A gyerekek is látták ezt a videót, mi is így szereztünk erről tudomást, döbbenet. Volt, aki a rendőrséget is felkereste az ügyben, akik azonban tehetetlenek, mert nincs elvileg bizonyíték jogsértésre” – mondta egy szülő.

Érthetetlen ez a helyzet

„Nem a mássággal van bajunk, hanem hogy ez így került be az iskolába: ez a férfi még büszke is arra, hogy egy diákkal van együtt. Érthetetlen, hogy ez megengedett, hogy nem történik valamiféle szűrés, mielőtt felvesznek valakit. Kétlem, hogy egy tinidiszkóban ismerte meg a partnereként kezelt diákot, ha nem is ebben az iskolában, akkor egy másikban, ahol korábban tanított, de nem is ez a lényeg: Nem lehet tanár az sehol, aki egy diákkal „jár”” – tette hozzá.

Konfliktusba került

B. Zsolt a közösségi oldalakon többször is jelezte, mássága miatt már konfliktusba került az iskola vezetésével, ám az egyik szakszervezet nyomására visszakerült a Krúdyba.

Jogsegélyt kért a PDSZ-től

„Többször is úgy hivatkozott rám B. Zsolt, mint aki segített neki az ügyeiben, valójában csak jogsegélyt kért a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetétől, munkaügyi vitában – mondta a Blikknek Nagy Erzsébet, a PDSZ ügyvivője. – Arról nem tudtunk, hogy egy 15 éves diákkal van kapcsolatban, ez döbbenet a számunkra is, akkor is, ha az a diák nem abba az iskolába jár, ahol B. Zsolt tanít.”

Túl a korhatáron

Horváth László budapesti büntetőjogász szerint Magyarországon a beleegyezési korhatár a 14. életév. Ennek értelmében, aki betöltötte ezt az életkort, az jogot formál a szabad az ilyen életre.

Házkutatást tartottak nála

Házkutatást tartott péntek reggel a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) a diákjával kapcsolatot létesítő pedagógiai asszisztens otthonában – értesült a Magyar Nemzet. A lap azt írja, a meleg férfitól különböző adathordozókat, telefont és számítógépet vittek el.

Csak viccelt

B. Zsolt a Blikknek már azt mondta, valóban van egy 15 éves ismerőse, de nekünk már azt állította, csak viccelt azzal, hogy a diák a szeretője:
– Ez olyan, mintha azzal tréfálkoznék, hogy egy kutyával csinálom. A videóimat egy ideje már 18-as karikával látom el, így a diákok nem férhetnek hozzá. Nem titok, vetkőzős videóim is vannak a csatornákon, de ezeknek semmi köze a munkához, nem mosom össze a magánéletemmel a hivatásommal – mondta. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció