A kórházból üzent a nádasdi motorbaleset túlélője elhunyt barátja családjának. A sokkos állapotban lévő Ádám csak a halott Istvánról képes beszélni.

Előzés közben ütköztek

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy a két jó barát, István és Ádám motorozni indult csütörtök délután. Nádasd térségénél jártak, amikor egy kamionos megkísérelt megelőzni egy kisteherautót. A manőver közben áttért a szemközti sávba, és összeütközött Istvánnal, valamint a mögötte haladó Ádámmal. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Elhunyt az egyik motoros

István Yamaha típusú motorja kettétört, a férfi pedig olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhunyt. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Csonttörések, sokkos állapot

A barátját csonttörésekkel szállították kórházba. Azóta is sokkos állapotban van. Az ápolókon keresztül üzent István szeretteinek.

Határtalan a fájdalom

„Ádám megkérte a kórház személyzetét, hogy mondják meg nekünk, hogy nem ők tehetnek a tragédiáról. Ezt egyébként magunktól is így gondoltuk. Fájdalmunk így is határtalan. Mélyen együttérzünk az unokaöcsém barátjával is, hiszen ő élete végéig emlékezni fog a balesetre és a barátja személyében őt is pótolhatatlan veszteség érte” – mondta a Borsnak István nagynénje, Judit.

Lebeszélték a találkozásról

A balesetet egy 26 éves horvát kamionsofőr okozta. A férfi szeretett volna odamenni István nagyapjához, amikor az idős férfi a helyszínre ért, de a rendőrök erről lebeszélték. Bocsánatkérését inkább ők tolmácsolták a gyászolóknak.

El kell számolnia a lelkiismeretével

„Megértjük, hogy ez a sofőrnek is hatalmas tragédia. El kell számolnia a lelkiismeretével, még akkor is, ha nyilvánvalóan nem szándékosan okozta a tragédiát” – tette hozzá a nagynéni.

A nagyszülőknek szóltak először

Az áldozat a 24 éves István volt, akinek szülei évekkel ezelőtt elváltak, így ő nagyszüleihez költözött. A baleset után a rendőrök az áldozat bejelentett lakcímére mentek ki, a nagyszülőket értesítették haláláról. A férfi nagyapja és nagybátyja azonnal a helyszínre sietett.

Mint ha a barátnője lett volna a motor

„István nagyon büszke volt a motorjára, arra, hogy ilyen fiatalon meg tudta venni magának. Engem is gyakran hívott, hogy nézzem meg, milyen szép. Mondogattam is neki, hogy úgy bánik azzal a motorral, mintha a barátnője lenne” – elevenítette fel emlékeit az asszony.

Nekik szóltak először

„Amikor kicsi volt, nagyon sokszor vigyáztam rá, és a kapcsolatunk később is erős maradt. Az édesapám ezért engem kért meg, hogy értesítsem a nővéremet, Izabellát a fia haláláról” – nyilatkozta a Ripostnak a nádasdi tragédiában elhunyt István nagynénje. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

 Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Forrás: 112press.hu