Hatalmas tömegbaleset történt szombat délután az M1-es autópályán. A fővárosból kifelé vezető oldalon hat kamion, öt kisteherautó és 32 személygépkocsi ütközött össze. 21 jármű kiégett, 36 ember pedig megsérült.

Öt kamion és 37 személygépkocsi ütközött

A Kékvillogó.hu az elsők között számolt be arról, hogy szombaton 14 óra 25 perc körül a sztráda 26-os kilométerszelvényénél, a fővárosból kifelé vezető oldalon történt az első ütközés, amit több másik követett szinte pillanatokon belül. Az összesítés alapján 32 személyautó, öt kisteherautó és hat kamion volt érintett a giga karambolban. Tizenkilenc személyautó, egy kisteherautó és egy kamion ki is gyulladt. Egy kamion átcsúszott a szembejövő sávba, ezért az autópályát mindkét irányban lezárták. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

36 ember sérült meg

A rendőrség közlése szerint a balesetben összesen 36 ember sérült meg, közülük egy személy életveszélyes, 13 fő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A Tömeges baleseti protokollnak megfelelően riasztott több mentőhelikoptert is a Mentőszolgálat. A sérültek magas számára való tekintettel több kórházba szállították az ellátásra szorulókat. Végül négy mentőhelikopter is érkezett a helyszínre, de a viharos szél és porfelhő nehezítette a mentésben résztvevők munkáját.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tíz gyermek a sérültek között

Az esti információk szerint a tömegbalesetben tíz gyermek sérült meg, közülük négyen súlyosan és hatan könnyebben, valamint huszonkilenc felnőtt, akik közül tízen súlyosan, míg tizenkilencen könnyebben.

Páty felől érkezett a porvihar

A Buda Környéki Televízió információi szerint homok- és/vagy porvihar Páty felől érkezett, feltehetően a 110 hektáron épülő HelloParks ipari park építési területéről. Ezt azóta cáfolták.

70 tűzoltó érkezett a helyszínre

A tűz valószínűleg az egyik járműről terjedt át a másikra. 7 városból 70 tűzoltó érkezett perceken belül a helyszínre. A lánglovagoknak összetett feladata volt a helyszínen hiszen megkellett akadályozni a tűz tovább terjedését, valamint fel kellett kutatni az esetleges gépjárműben rekedt utasokat is. A roncsokban végül nem találtak embereket a tűzoltók. Szívszorító volt látni a baleset közvetlen közeléből menekülő családokat, gyermekeket és szülőket egyaránt.  A kiemelt képünkön látható autóból egy férfi és egy gyermek szállt ki csonttörésekkel, de élve.

Nem találtak embereket a roncsokban

Törtek a kamionok is

Tizenkilenc jármű égett ki az M1-esen

A horror-jelenetek ellenére mindenki életben maradt

Kamionok és személygépkocsik egymás hegyén, hátán

Az 1-es főútra terelik a közlekedőket

A tatabányai, a bajnai, a törökbálinti, a nyergesújfalui, a székesfehérvári, a fővárosi hivatásos, a bicskei önkormányzati és önkéntes tűzoltók mellett a Fejér vármegyei és a Komárom-Esztergom vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat érkezett az esethez. Tűz már nincs a helyszínen, az egységek visszahűtötték és áramtalanították a járműveket. A közlekedést az 1-es főútra terelik. Jó tudni, hogy a Budapest felé közlekedők Bicskénél, a Győr irányába haladók pedig Herceghalomnál térhetnek le az autópályáról, hogy elkerüljék a torlódást. A Kekvillogo.hu legfrissebb híreit ide kattintva tudod elolvasni.

Kiemelt kép: a tömegbaleset helyszíne. Fotók: BudaPestkörnyéke.hu/GK