Hatalmas mennyiségű tiltott Elf Bar érkezett repülőn Németországból hazánkba. A pénzügyi nyomozók által egy záhonyi parkolóban lefoglalt, négy raklapnyi manórúd feketepiaci értéke több mint hétszázmillió forint.

Budapesten landolt a szállítmány

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) sokat látott nyomozóit is meglepte az előkerült mennyiség; negyvenezer darab Elf Bar elektronikus cigarettát számoltak össze. A leginkább a fiatalok körében népszerű, különféle aromákkal ízesített, nikotint tartalmazó dohánygyártmányok csomagküldő szolgálaton keresztül érkeztek a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Záhony volt a futár célpontja

A légikikötőből közúton utaztatta egy futár közvetlenül a záhonyi címre a méretes kartondobozokba csomagolt, kirívóan magas hatóanyag-tartalmú (kiszerelésenként: 50 mg/ml nikotin) folyadékkal töltött skatulyákat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rajtaütés

A küldemény kézbesítésekor a NAV különleges egysége, a Merkur ütött rajta a szállítmányon. A telephelyen dolgozó munkások épp négy raklapnyi árut pakoltak le a placcon, amikor a nyomozók az előző szállítmánnyal érkezett további 64 csomagot is megtalálták a helyszínen.

Elfogatóparancsot adtak ki

A gyanú szerint a feltételezett elkövető – az áru megrendelője – jelenleg külföldön tartózkodik, kézre kerítése érdekében a nyomozóhatóság elfogatóparancsot adott ki ellene. A telephelyen dolgozó munkásokat igazoltatták, őket tanúként hallgatták ki az ügyben – írták a NAV közleményében.

700 millió az értéke

A lefoglalt illegális dohánytermékek feketepiaci értéke meghaladja a hétszázmillió forintot. A költségvetésnek okozott vagyoni hátrány az általános forgalmi adó és jövedéki adó adónemekben meghaladja a százhetvenmillió forintot.

Ártalmas az egészségre is

A lefoglalt Elf Bar szállítmány egyetlen adagjának nikotintartalma 10-20 doboz cigaretta hatóanyagával ér fel, éppen ezért használata különösen veszélyes lehet az egészségre.

Hatalmas kábítószerfogás

A BudaPestkörnyéke.hu tudósított arról augusztusban, hogy Magyarország egyik legnagyobb kábítószerfogását könyvelheti el a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI). A rendőrök a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársaival közösen a letenyei határátkelőn egy bolgár sofőr által vezetett tehergépkocsi vontatmányában fedezték fel a 150 kilogrammnyi drogot. Az illegális áru lefoglalásával félmilliárd forint értékű kábítószert sikerült kivonni a forgalomból.

Nem mindennapi drogfogás

A KR NNI nyomozói rendkívül szoros nemzetközi együttműködésben dolgoznak az Európai Unió országainak rendőreivel. A hosszú évekre visszanyúló munkakapcsolatoknak köszönhetően a nyomozók közötti információáramlás nagyon gyors és közvetlen. Ezen gördülékeny és hatékony együttműködésnek köszönhetően sikerült a nem mindennapi drogfogást véghez vinniük. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció. Fotó: archív