Alaposan bedrogozott a váci férfi, úgy érezte túszul ejtették és meglőtték. Felhívta a rendőrséget, akik azonnal riasztották a Terrorelhárítási Központot. Nagy erőkkel érkeztek Vácra a kommandósok, körbezárták az egész házat, aztán jött a meglepetés.

Valakik meglőtték

A szeptember 5-én 18 óra 18 perckor befutó segélyhívásra mérlegelés és késlekedés kizárásával pillanatok alatt beindult a gépezet. A bejelentő azért tárcsázta a 112-t, mert valakik meglőtték, sok vért vesztett és támadói még mindig otthonában vannak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Golyóálló mellényesek a utcán

A Vác, Arany János utcába indított egységek terepszemlét végeztek, majd próbálták felvenni a kapcsolatot a bejelentővel. Párhuzamosan zajlottak az intézkedések: a területet lövedékálló mellényes rendőrök lezárták és biztosították.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lekapcsolták a házban az áramot és a gázt

A társasházban ideiglenesen beszüntették az áram-, és gázszolgáltatást, beszerezték az épület alaprajzát, megerősítő erőket, mentőegységet, valamint a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték.

Nem mentek el a támadók

Közben a lehetséges bűncselekmény helyszíneként pontosított lakás egyik szomszédos lakója a bejelentésben említett lövéseket nem erősítette meg, ráadásul az erkélyen keresztül a rendőrök néhány szót váltottak a bejelentővel, aki azt állította, két lövést kapott és támadói azóta sem mentek el.

Nem életszerű helyzet

A helyzet nem tűnt sem valóságosnak, sem életszerűnek, ez azonban nem akasztotta meg a rendőri intézkedéssorozatot. Nem volt ugyanis kellő mennyiségű és megalapozott információ, amely megcáfolta volna a bejelentés tartalmát.

Közbeavatkozás

Mérlegelésre, az akció idő előtti lefújására lehetőség nem volt, a bejelentés fegyveres támadókról, lehetséges túszejtésről szólt, haladéktalanul közbe kellett avatkozni.

Sehol senki

A Terrorelhárítási Központ speciálisan kiképzett munkatársai néhány perc alatt magukévá tették a lakást, ahol egy férfit találtak. Támadóknak nem volt nyoma, ahogyan lőtt sérüléseknek sem.

Látták, hogy drogos a férfi

A kommandósok látták a 31 éves bejelentőn a szerhasználat jeleit, a TEK-esek földre vitték és végül megtörték aktív ellenállását, fogásból szabadulni próbáló kísérleteit.

Kábítószergyanús anyag

A férfi a rendőri intézkedés közben alkarján és állán sérült, a mentő azonban nem e sérülései miatt vitte elsősorban kórházba, a lakásban ugyanis fegyver helyett kábítószergyanús anyagot találtak.

Csak elképzelte az egész támadást

A viselkedésében tapasztalt jelek nagy valószínűséggel droghasználatból eredtek, ahogyan a túszejtés, a fegyveres támadók, a lőtt sérülések képzetei is.

Sok százezer forint bírságot kell fizetnie

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hatóság félrevezetése bűntettének gyanúja miatt büntetőeljárást kezdeményez a 31 éves férfi ellen, e mellett a rendőri művelet több százezer forintos költségeinek megfizetésével is számolnia kell. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt a videó az akcióról

Kiemelt kép: Részlet a rendőrség videójából