A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak miatt nyomoz egy ukrán állampolgárságú anyával és lányával szemben, akik a repülőtéren velük szemben intézkedő rendőröket bántalmazták.

Hangoskodtak a repülőtéren

Egy ukrán állampolgárságú nő a lányával és családtagjaikkal érkezett továbbutazás céljából Egyiptomból Budapestre 2023. augusztus 18-án az esti órákban, amikor a Budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2B Termináljának érkezési oldalán szolgálatot teljesítő rendőrök felfigyeltek az ittas állapotukból eredő hangoskodásukra. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Élőben közvetítette

A fiatalabb nő a telefonja korábbi eltűnése miatt panaszt kívánt tenni a melléjük lépő rendőröknek, amelynek során folyamatosan ordítozva kommunikált az egyenruhásokkal, illetve az intézkedésüket egy mobiltelefonnal élő internetes adásban közvetítette úgy, hogy a telefont egyszer provokatív jelleggel az egyik rendőr arcához tolta.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Meg akarta rúgni a rendőrt

A rendőrök többször megkérték a nőt, hogy fejezze be a tevékenységét, ám ő a felszólításnak nem tett eleget, majd az egyik rendőr felé rúgott, míg a másik rendőrt meg akarta ütni.

Harcias édesanya

A rendőrök a rúgás, illetve az ütés elől kitértek, de a nő édesanyja eközben az egyik rendőrt hátulról tenyérrel halántékon ütötte.

Nem hagyták abba

Ezt követően a két nő a várócsarnok felé távozott, ahol a fiatalabb továbbra is többször támadólag lépett fel az egyik rendőrrel szemben. Ehhez az akcióhoz aztán az édesanyja is csatlakozott, aki az erősítésként megérkező másik két rendőr felé rúgott, illetve egyiküket el is találta.

Nem sérültek meg

A bántalmazás következtében a rendőrök sérülést nem szenvedtek – tájékoztatott a Központi Nyomozó Főügyészség

Őrizetbe vették őket

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség az őrizetbe vett, majd hivatalos személy elleni erőszak bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatott nők letartóztatására tett indítványt.

Letartóztatás

A Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírója augusztus 21-én el is rendelte a letartóztatásukat, ugyanis csak így biztosítható, hogy jelen legyenek a vizsgálatok során. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér. Fotó: archív