A rendőrség embercsempészéssel gyanúsít két férfit, illetve egy nőt, akik a koronavírus ideje alatt hamis munkaszerződésekkel, továbbá igazolásokkal segítettek ukrán állampolgároknak jogellenesen Nyugat-Európában utazni.

Rajtaütés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg-Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatóság nyomozói, és a Jonatán Közterületi és Támogató Alosztályának munkatársai két településen, és öt helyszínen ütöttek rajta 2021. április 29-én. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hajnali akció

A hajnali akció két férfi, és egy nő elfogására irányult, akik a megyei rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárás adatai szerint bűnszövetségben elkövetett embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsíthatók.

Fotó a rajtaütésről:

Fotó: police.hu

Eredményes intézkedés

A rendőrök intézkedése eredményes volt, lakóhelyeiken elfogták K. J. 28 éves, és B. Lné 45 éves kisvárdai, valamint H. R. 43 éves tiszaszentmártoni lakosokat, írja a police.hu.

Fiktív szerződések

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak anyagi ellenszolgáltatásért biztosítottak ukrán állampolgárok részére fiktív munkaszerződéseket és igazolásokat, amelyek lehetővé tették számukra a Magyarországra történő belépést úgy, hogy megfeleljenek a járványügyi készültségi időszak utazási korlátozásaira vonatkozó szabályoknak, így közreműködtek abban, hogy a beutazott külföldiek jogellenesen Nyugat-Európába utazhassanak.

Őrizetbe vették őket

A szabolcsi nyomozók a három gyanúsítottat kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.  

Felvétel a helyszínről:

Fotó: police.hu

Akár 10 évet is kaphatnak

A gyanúsításban szereplő embercsempészés bűncselekmény 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Police