Két hete is halott lehetett az a nyugdíjas, akit a rendőrök találtak meg egy lakásában Székesfehérváron. A szomszédok napok óta nem látták a férfit, de szörnyű bűz terjengett a lépcsőházban.

Gyilkosság történhetett

A lakók szerint gyilkosság történhetett, mert egy hajléktalan pár járt fel a férfihoz, akivel összeveszhettek. Szerintük a nyugdíjas férfit féltékenységből ölhették meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy pár járt hozzá

A férfi holttestére egy önkormányzati bérlakásban találtak rá a rendőrök. Egy szomszéd elmondta, a fiatal pár akkor is feljárhatott a lakásba, amikor a férfi már meghalt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nála lakhattak

„Látásból ismertem az idős bácsit… Én nagyon sajnálom… Szerintem betelepedhettek hozzá, lakásuk nem volt, így ide vehette őket” – mondta egy szomszéd.

Zavaros párkapcsolat

Egy környékbeli szerint az áldozat korábbi élettársa volt a nő, aki később egy másik férfival járt fel az idős emberhez, akit féltékenységből ölhettek meg.

Vizsgálják a halálesetet

A helyiek rettegnek az eset óta. A hatóságok közigazgatási eljárás keretében vizsgálják a tragédiát, miután idegenkezűségre utaló jelet nem találtak.

Bűzlött a lépcsőház

Nem bírtak otthon lenni egy budapesti társasház lakói, miután még január közepén meghalt az egyik szomszédjuk.  A holttestet pedig csak napokkal később fedezték fel. A lépcsőházban olyan bűz van, a környező lakásokat is elborította a facsaró szag. Egy-egy haláleset után az ingatlant speciális eszközökkel kell kitakarítani.

Egészségügyi veszélyekkel jár egy haláleset

Egy haláleset potenciális egészségügyi veszélyekkel jár. Sajnos néha a halál körülményei olyanok, hogy az ingatlan valamennyi helyisége takarításra és fertőtlenítésre szorul. Főleg idős, otthonülő, magányos embereknél fordul elő az, hogy a test akár hosszú napokig vagy hetekig felfedezetlen marad – írja az egyik takarítócég a honlapján.

Speciális szolgáltatás

A cég szerint egy biológiailag veszélyes terület alapos megtisztítása megfelelő szakértelem és a szükséges felszerelések hiányában szinte lehetetlen feladat. A vér és a testnedvek által terjedő kórokozóknak való kitettség miatt a haláleset utáni takarítás egy olyan speciális szolgáltatás, amely megfelelő szakmai tapasztalatot, különleges felszerelést és engedélyezett, bizonyítottan hatásos (kórházi) tisztítószerek használatát igényli.

Speciális védőfelszerelés

A halottak utáni takarítást a személyzet egyszer használatos védőöltözetben, lábzsákban, legalább FFP2-es maszkban,  illetve olyan félálarcban végzi,  amely kiszűri a szagokat. Védőszemüveg és gumikesztyű használata kötelező.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció