Megszületett a jogerős ítélet a csepregi szülők ügyében, akik szándékosan éheztették halálra a kétéves gyermeküket. A házaspár 5 gyermeket nevelt. A kicsiknek egy mocskos szobában kellett aludniuk, éjszakára lánccal zárták le a helységet, ahonnan nem jöhettek ki reggelig. A szoba vizelettel és emberi ürülékkel volt szennyezett.

Lánccal bezárt szobában aludtak

A házaspár az öt gyermekével élt együtt Csepregen. Az anya a hatodik gyermekkel volt várandós. A gyerekeket a szülők egy lánccal bezárt szobában altatták. Egy szobába az idősebb, kettő és öt év közötti négy gyermeküket. Egy 160 x 200 centis ágyon aludtak mindannyian, a szobából reggelig a szülők nem engedték ki őket.

Elhanyagolták a gyerekeket

A szülők nem takarították rendesen a kicsik szobáját, emiatt az szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett. A 2019 nyarán, súlyos testi fogyatékossággal született kisfiukat gyakran ütötték, és legalább négy hónapon keresztül éheztették a halála előtt.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A földön aludt

Gyakran az ágyról leesve, ruha nélkül töltötte a padlón az éjszakát. Előfordult, hogy az anya belerúgott a földön fekvő kisfiúba. A gyerek nem tudott önállóan enni, és szilárd táplálékot fogyasztani. Ennek ellenére hónapokig nem adtak neki megfelelő ételt. Az anya egy korábbi vallomásában ezt mondta: „Elhatároztam, hogy nem törődöm vele, és tudtam, hogy ebbe bele fog halni.”

Másnap vették észre a halott gyereket

A már ülni sem tudó, legyengült gyermek gennyes tüdőgyulladást kapott, azonban szülei nem vitték el orvoshoz, aminek következtében néhány nap múlva meghalt. A szülők ezt csak másnap délelőtt tízkor vették észre, hogy a gyerekük már nem él.

Fegyházra ítélték őket

A Szombathelyi Törvényszék februárban az anyát 18 év fegyházra, az apát 16 év fegyházra ítélte különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette és 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése miatt.

Eltiltották a gyerekneveléstől őket

Az ítélettel megvonták mindkét szülői felügyeleti jogait, továbbá véglegesen eltiltották őket minden olyan foglalkozástól, amelynek során 18 év alatti nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végeznék.

Hozzájárultak a gyerek halálához

A bíróság az ítéletben megállapította: a szülők fizikailag és érzelmileg is elhanyagolták a gyermeket, nem vitték orvoshoz, amikor bakteriális fertőzés miatt gennyes tüdőgyulladásban szenvedett, a kisfiú végletesen legyengült állapota hozzájárult a halálához. A törvényszék azt is kifejtette, hogy az emberölés bűncselekménye mulasztással is megvalósítható.

Tudatosan elhanyagolta

Az ölési szándékot pedig alátámasztotta az anya korábbi vallomása, amikor elmondta, hogy tudatosan nem törődött a kisfiúval és pontosan tudta, hogy meg fog halni.

Helybehagyták az ítéletet

A vádlottak és védőik fellebbeztek az ítélet ellen. A táblabíróság egyetértett a Győri Fellebbviteli Főügyészség indítványával és helybenhagyta a kegyetlen pár büntetését.   A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a kisfiú halála után – Forrás: 112press