Ketten haltak meg abban a balesetben, ami szerdán este történt Solt külterületén. A nedves úton két személygépkocsi ütközött össze, a járművezetők olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy nem lehetett megmenteni őket.

Frontális ütközés

A rendőrség tájékoztatása szerint szerdán 18 óra 48 perckor Solt külterületén, az 51-es számú főút 88-as kilométerénél két autó frontálisan összeütközött. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tragikus előzés

Az eddigi információk szerint egy Mazda típusú személygépkocsi Solt felül közlekedett Harta irányába, és a város külterületén előzésbe kezdett. A gépjármű a manőver közben összeütközött a szembe jövő Toyotával.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Mindkét sofőr meghalt

Az ütközés után mindkét sofőr beszorult autójába, és a kiérkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. Mindketten olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy a helyszínen életüket vesztették.

Feszítővágók segítségével

A tűzoltók a szerencsétlenül járt embereket csak feszítővágók segítségével tudták kiszabadítani a roncsokból. Az érintett útszakaszt a helyszínelés és műszaki mentés idejére teljesen lezárták.

Nem volt esély a túlélésre

Solt, 2022. november 17. Összeroncsolódott személygépkocsi, miután frontálisan ütközött egy másik autóval Solt közelében, az 51-es számú fõúton 2022. november 16-án. A balesetben ketten meghaltak. MTI/Donka Ferenc

Lassabban kellene menni

„Rengeteg baleset volt szerdán az esőben. Érdemes ilyenkor lassabban menni és még nagyobb követési távolságot tartani” – írta egy kommentelő a történtek kapcsán. „Nem haszontalan néhány fizikai törvényszerűséget átfutni, mint például lendület, mozgási energia, tapadás” – tette hozzá egy másik hozzászóló.

Oroszrulett

„Gyaníthatóan frontális ütközés történt, tehát az egyik sofőr hibázott, a másik valószínűleg nem. A mai közlekedés az utakon az maga az oroszrulett – sajnálkozott az egyik helyi lakó.

Megrázó tragédia Abonynál

A Kékvillogó.hu is írt adott arról a megrázó balesetről, mely során egy kilenc éves gyermek és egy 71 éves férfi meghalt az úton. Két autó frontálisan ütközött november elején a Pest megyei Abony és Kőröstetétlen közötti úton.

Percekre voltak az otthonuktól

Az egyik autóban egyedül ült egy férfi, és egyelőre még nem sikerült tisztázni, hogy a szinte egyenes úton miért tért át a szemközti sávba. A másik gépjárműben egy öt fős család igyekezett hazafelé, már csak öt percre voltak otthonuktól, amikor bekövetkezett a megmagyarázhatatlan tragédia. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az 51-es főúton történt a karambol / Fotó: MTI – Donka Ferenc