Beismerte tettét a gondatlan emberöléssel gyanúsított, hétfőn elfogott férfi, aki január 27-én a 7. kerületben megütött egy 66 éves férfit, aki egy taxi elé zuhant és a helyszínen meghalt – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője. D. Gábort körözte a rendőrség, végül a Blaha Lujza téren, a villamosmegállóban fogták el.

Nem volt nála pénz

A 34 éves, hajléktalan férfi a múlt szombaton este negyed tíz körül tért be a Thököly úti kisvendéglőbe, ahol fogyasztani akart, de nem volt nála elég pénz. Bement a mosdóba és nem távozott onnan, hiába szóltak neki, hogy már távoznia kellene, mert a vendéglő zárni fog.   A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Összeverekedtek az utcán

Ekkor egy 66 éves férfi bement utána, hogy távozásra bírja. Már ekkor szóváltás és dulakodás alakult ki közöttük, végül a férfit kikísérték az utcára, ahol azonban a szóváltás és a tettlegesség folytatódott. Az esetnél többen jelen voltak.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Taxis gázolta el

A 34 éves férfi, saját bevallása szerint, egyszer ütötte meg az áldozatot, aki ettől az útra esett, és egy taxi halálra gázolta. A szóvivő megjegyezte, a nyomozás során vizsgálni fogják, pontosan hogyan zajlott a dulakodás.

A rendőrök egy sátorral takarták el a holttestet

Forrás: police.hu

Emberölés miatt folyik a nyomozás

A BRFK életvédelmi osztálya gondatlanságból elkövetett emberölés gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen rendelt el nyomozást, ugyanis a férfi a bűncselekményt követően távozott a helyszínről, bár próbálták visszatartani – folytatta Csécsi Soma.

A Blahán fogták el

Hétfő délutánra sikerült azonosítani D. Gábort, aki ellen azonnal elfogatóparancsot adtak ki, és még aznap elfogták a Blaha Lujza téri villamosmegállóban a 8. kerületi járőrök. Amikor előállították, és gondatlanságból elkövetett emberölés vétség megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, beismerte a bűncselekmény elkövetését – közölte a szóvivő.

Már volt dolga a hatósággal

D. Gábor ellen korábban már két büntetőeljárás is folyt, súlyos testi sértés és lopás miatt, és elzárás volt érvényben vele szemben, jelenleg büntetés-végrehajtási intézetben van.    A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: BudaPestkörnyeke..hu