Amint arról beszámoltunk, múlt hét elején tömegbaleset történt Újpesten, miután egy ámokfutó egy Mercedes R320 típusú személygépkocsival, a Rózsa utcában, a piros lámpánál várakozó három autónak ütközött.  

Meghalt egy családapa

Az egyik kocsi villanyoszlopnak csapódott, míg a másik kettő egy busznak sodródott. A szerencsétlenségben hárman sérültek meg: egyikük a helyszínen meghalt, a másik két sérültet a mentők kórházba vitték. A gyanúsított segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt, nem hagyta hátra az adatait, illetve nem győződött meg a sérültek állapotáról. Az áldozat egy 45 éves családapa volt, a mellette ülő 14 éves lányának végig kellett néznie édesapja haláltusáját.

Majdnem hazaért

A hentesként dolgozó férfi, mindössze pár percre volt már csak az otthonától, amikor a tragédia bekövetkezett. Az élettársát a lánya mobiljáról hívta fel egy járókelő, így tudta meg, hogy a férfit és a kislányt baleset érte.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Összetört a kislány

„A kislány szerencsére zúzódásokkal megúszta, de lelkileg nagyon megviselte a baleset. Ahogy az egész családot is… Az önkormányzat segítségével pszichológus foglalkozik most velünk” – mondta a Blikknak az áldozat özvegye.

Részegen, jogsi nélkül vezetett

A tragédia okozója a bíróság beismerte, hogy korábban eltiltották a vezetéstől. Ennek ellenére volán mögé ült, méghozzá részegen. M. Péter a helyszínről elmenekült, nem nyújtott segítséget a sérülteknek. Több nap után, Szigetszentmiklóson fogták el a rendőrök.

Amnéziás lett?

Elfogása után a zsaruk kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely pozitív eredményt mutatott. Vallomásában azt mondta, hogy megütötte a fejét és amikor vissza akart menni a helyszínre, már nem emlékezett, hogy hol történt, mert amnéziás lett. Azt is mondta, hogy csak a sajtóból tudta meg, hogy miatta meghalt valaki és fel akarta adni magát.

Nem segített

A baleset okozását valóban elismerte, a segítségnyújtás elmulasztását azonban nem, hiszen nem volt magánál, így azt mondja, nem szándékosan nem segített.

Összeomlott

M. Péter, ügyvédje szerint, a bíróságon összeomlott. Azt mondta, ha tehetné, visszafordítaná az időt. Sírva közölte, hogy megbánta bűnét. Bocsánatot akar kérni az elhunyt hozzátartozóitól, és azt mondta, ha lehet, szeretné jóvá tenni a történteket.

Elvett egy emberéletet

„Érthetetlen, hogy ezt miképpen gondolja, hiszen elvett egy emberéletet, tönkretett egy családot. Mégis, hogyan tudná ezt jóvá tenni?! Elhiszem, hogy sajnálja, de a bocsánatkérése nem hozza vissza a páromat” – mondta az áldozat özvegye.

Többször vezetett részegen

A Blikk korábban azt írta, hogy az alkoholista életmódot folytató M. Pétert többek között felfegyverkezve elkövetett garázdaság és testi sértés miatt is elítélték már. A rendőrség korábban bevonta a jogosítványát többszöri ittas járművezetés miatt: nem csak részegen, droggal a szervezetében is vezetett már kocsit, de kábítószer birtoklása miatt is meggyűlt a baja a törvénnyel. A drogtesztje az elfogásakor azért lett pozitív a THC-ra, mert nem sokkal előtte elszívott egy füves cigit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Facebook/ujpest.hu