Halálos közlekedési baleset miatt félpályás útlezárás van érvényben az 50517-es úton, az M5-ös autópályát az M43-as autópályával összekötő útszakaszon, Szeged közelében.

Hajnalban történt

A baleset január 9-én valamivel hajnali 3 óra után történt az M5-ös autópályát az M43-as autópályával összekötő 50517-es úton, Szeged közelében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kamion gázolt

A rendelkezésre álló adatok alapján egy kamion egy személyt elütött, aki a baleset során olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. A helyszíni szemle és műszaki mentés idejére az út érintett szakaszán félpályás útlezárás van – írta a police.hu.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tilos jelzésen akart átszaladni

Budapesten, a 12. kerületi Szilágyi Erzsébet fasorban egy gyalogos férfi tilos jelzésen akart átkelni vagy átszaladni a villamosmegállóból a buszmegállók oldalára, amikor neki balról, a Hűvösvölgy felől zöld jelzésen érkező Suzuki SX4 elütötte.

Métereket repült a férfi

A férfi a szélvédő jobb oldalának csapódott, majd métereket repült, mielőtt az úttestre zuhant. Igen súlyosan megsérült, a nagy erőkkel a balesethez kiérkező mentőknek (két esetkocsi és egy rohamkocsi is a helyszínen volt) újra kellett éleszteniük. 

A ruháját is levágták róla

Emiatt a ruháját is levágták róla, majd a földön stabilizálták az állapotát, ezután tudták csak a mentőautóba helyezni és kórházba szállítani. A Suzukiban utazó idős házaspár nem sérült meg a balesetben.

Trükkös átkelőhely

A gyalogosok szempontjából trükkös ez a gyalogátkelőhely, emiatt már eddig is számos gázolás történt – ugyanis amikor jobbról, a Szent János kórház felől a forgalom piros jelzést kap, rendszeresen van, aki úgy gondolja, pár másodpercen belül a gyalogosoknak úgyis zöld lesz, és elindul, esetleg átfut keresztben a gyalogátkelőn, hogy a megállóba éppen beérkező buszt még elérje.

A Hűvösvölgy felől még zöld van

Csakhogy a Hűvösvölgy felől még legalább 15 másodpercig zöld van, és a villamossíneken keresztül folyamatosan érkeznek a járművek… Elképzelhető, hogy ennél a balesetnél is ez lehetett a kiváltó ok.

Nagy koccanás

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy egy Renault Clio haladt a 10. kerületi Bihari utcán a Ceglédi út felől a Balkán utca irányába. Az egyenes szakaszon hirtelen áttért a szembejövő oldalra és az éppen odaérkező Toyota Avensis kombival félig frontálisan ütközött, majd visszacsapódott a panelház előtti füves területre, a Toyota pedig a 3-as villamos sínjére sodródott. 

Nem járt a villamos

A baleset következtében a Bihari utcát teljes szélességében lezárták, a forgalmat a lakótelepre terelték, a 3-as villamos helyett pedig Kőbánya alsó vasútállomás és az Ecseri út között pótlóbusz közlekedett. Az útzár miatt a pótlóbusz is módosított útvonalon járt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció