50 ember utazott azon a buszon, amely szerda hajnalban árokba csapódott Fejér megyében. A balesetben egy ember meghalt, egy utas súlyosan megsérült és 23-an könnyebben.

Oldalára borult

Oldalával az árokba csapódott egy autóbusz a Fejér megyei Seregélyest és Sárosdot összekötő út 38-as kilométerénél szerdán hajnalban, a baleset miatt teljes szélességében lezárták az utat.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mentettek a tűzoltók

A hivatalos tájékoztatás szerint egy szerződéses autóbusz lesodródott az útról és a jobb oldalára dőlt. A tűzoltók nagy erőkkel érkeztek a helyszínre, a buszon 50 ember utazott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Menekültek az utasok

A Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat irányításával, egy az üléshez szorult utast kimentettek, további húsz utast a tetőablakokon, illetve a szélvédőn keresztül kísértek ki. Harminc embernek sikerült elhagyni a felborult buszt.

Fotó a helyszínről:

Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Meghalt egy férfi

A mentők azt írta, a baleset helyszínére 14 mentőegységet riasztottak. Egy férfi életét vesztette, egy nő súlyos, 23 fő könnyebb sérüléseket szenvedett. A sérülteket ellátás után a székesfehérvári és a dunaújvárosi kórházba szállították.

Melegedőben várnak az utasok

A Katasztrófavédelem Seregélyes önkormányzatával együttműködve, kinyitotta az utasok számára a művelődési házat, valamint a helyszínre küldték a község kisbuszát is, amit melegedőnek használnak az utasok.

Teljes útzár

A helyszínre tart egy másik autóbusz, amelyet melegedőnek használhatnak az utasok. A mentési munkálatokat teljes útlezárás mellett végzik.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán