A mesekönyvek rendkívül fontosak a gyermekek életében. Amíg picik, addig a tartós, kemény lapokkal készült, egyszerű képeket tartalmazó mesés és mondókás könyveket vásároljuk meg számukra, de ahogy nőnek, egyre érdeklődőbbek és egyre inkább azt szeretnénk, hogy tartalmas és izgalmas történetekkel örvendeztessük meg őket.

A gyermekek élénk fantáziával rendelkeznek, ezért nagyon lényeges, hogy nekik való meséket olvassunk számukra. Cikkünkben egy nagyon különleges kötetet szeretnénk bemutatni.

Történelem és szórakoztatás kéz a kézben

Ha szeretnél kilépni a megszokott kötetek garmadája közül, akkor a Meseweb Eozinvilág könyveit ajánljuk a számotokra! A Zsolna és az Eozingyár mesekönyv 108 oldalas, gyönyörűen illusztrált mesekönyv, melyet magyar és angol nyelven is megvásárolhatsz. Ha a gyermeked kétnyelvű, vagy szeretnéd vele az angol nyelvet is megismertetni, akkor mindkét kötetet is érdemes beszerezni.

Miért más ez a könyv, mint a többi?

Ha végignézel a mesekönyv választékon, akkor láthatod, hogy egyedi történetek és érdekes figurák várják a gyermekeket. Azonban olyan könyv, ami ezek mellett még olyan ismereteket is ad a gyermeknek, amely segítségével megismerhetik a magyar porcelángyártás ikonikus helyszínét, egyedi a piacon.

Miért fontos ez az ismeret a gyermekek számára?

Az ország különböző pontjai számtalan érdekes történelmi helyszínnel várják a gyermekeket, a mi felelősségünk az, hogy megismerjék ezeket. A pécsi Zsolnay-negyed méltó emléket állít a Zsolnay család és a magyar porcelánipar történetének, emellett pedig érdekes kulturális és ismeretterjesztő programok is várják a családokat.

A Zsolna és az Eozingyár a Zsolnay-negyed ikonikus helyszínén játszódik, általa megismerhetitek ezt a csodálatos színhelyet.

Miről szól a mese?

Zsolna egy kislány, aki békésen játszik az oroszlános parkban, azonban feltűnik neki egy gyanús alak. A kalapos figura óvatosan settenkedik, ezért Zsolna úgy dönt, utánajár a dolognak. Követni kezdi és látja, hogy a figura eltűnik a ginkófa mögött. Odamegy és látja, hogy a fa gyökerei között egy titkos átjáró van, ami egyenesen az Eozingyárba viszi őt.

Az Eozingyár azonban nagy veszélyben van, az ott dolgozó manókkal együtt meg kell menteni. A kislány több barátot is szerez, Vilit, a varázsló fiút, Pirogránitot, a bátor és jószívű oroszlánt, akik mindent megtesznek a gyár megmentése érdekében.

Az eozin a Zsolnay porcelán egyedi anyaga

Az eozint Zsolnay Vilmos és csapata fejlesztette ki az 1890-es években. Ez a különleges anyag az égetés során arany-rózsabogár-zöld színt kap, ami egyedi megjelenést ad az elkészült kerámiának.

A Zsolnay porcelán ezáltal lett világhírű és nyerte el a világkiállítások fődíját is. Ezt a porcelánt az egész világ ismeri és nagyon keresett termékké vált a századfordulóra.

A könyv színes, vidám és gazdagon illusztrált, ezért gyermeked szívesen fogja nézegetni, amíg olvasod neki ezt az izgalmas történetet. Elsősorban az ovis korosztálynak ajánljuk, de a kisiskolások is örömmel fogják forgatni.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő a meseweb.hu oldalt működtető cég.

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.