Agyonverték Pécs egyik ikonikus árusát. A 2000-es években csak Perecesként ismert férfit karácsony másnapján gyilkolták meg. A férfit saját lakásában érte a tragédia, a tettest a helyszínen elfogták. Egy 44 éves férfi végzet vele.

Holtan találták

Bejelentésre érkeztek ki 2023. december 26-án este a Készenléti Rendőrség járőrei Pécsett egy Corvin utcai, társasházi lakáshoz, ahol holtan találták az ott lakó 68 éves férfit. A rendőrök a helyszínen elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 44 éves helyi férfit.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Súlyosan bántalmazták

A szemle és az elsődleges adatok alapján megállapították, hogy a férfi olyan súlyosan bántalmazta az idős embert, hogy a helyszínen életét vesztette. A rendőrök előállították a 44 éves férfit, és gyanúsítottként hallgatták ki. Őrizetbe vették, majd kezdeményezték a letartóztatását, a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság emberölés miatt indított nyomozást ellene.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A perecárus az áldozat

Az áldozat, Bata Imre, a Széchenyi téri pécsi pereces, akit nagyon sokan ismertek és kedveltek, mivel kedves, udvarias volt, és egy igazi jelenség.  A helyiek szerint a pereces mély, kissé rekedt, és nagyon jellegzetes hangján kínálta az óriásperecet, ugyancsak jellegzetes triciklijéről éveken át a pécsi Széchenyi téren a kétezres évek elejéig.

Kiborította a pereceket

Igaz, egy alkalommal – és ez is hozzátartozik a történetéhez – éppen azért került be a híradásokba, mert a portékáját a városháza kapuja elé borította tiltakozásul, amikor a városházán egyetlen döntéssel a többszörösére emelték a közterülethasználati díjat.

Szegényesen élt

A férfi, a 2014-ben elhunyt édesanyjával élt abban a lakásban, ahol most meggyilkolták. A szabadpecs.hu szerint több kutyát is tartott és  nagyon szerény körülmények közt, rokkantnyugdíjból tengődve a Komlói úttól keletre lévő régi bányászlakásban, sajnos kissé megkeseredve.

Kevés részlet derült ki

Azt nem tudjuk jelenleg, hogy a feltételezett elkövető, a rendőrségi hírben 44 éves férfiként említett tettes milyen kapcsolatban állt az egykori pécsi perecessel. Egylőre azt sem lehet tudni, hogy korábban ismerték-e egymást.

Szeretett perecet árulni

Pedig az ifjabb Bata Imrének két szakmája is volt, ABC-eladónak és melegburkolónak is tanult, aztán úgy mondta, hogy a BÉV-nél, később pedig a Bázisnál dolgozott. A ’90-es években aztán megtalálta a perecárusítás, és abban kiteljesedett, sokaknak, és nemcsak pécsieknek szép emlékeket szerezve.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: