Az étkezőasztal tipikusan az a bútor, ami vonzza a tekinteteket. Mivel itt gyűlik össze a családi, baráti társaság, ezért többféle szempont is meghatározza majd a kiválasztási folyamatot. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy minden enteriőrhöz más stílusú darab passzol. Mi lenne, ha utánajárnánk annak, hogy milyen típusú étkezőasztalok közül választhatunk manapság? 

A modern étkezőasztalok anyagáról

Az étkezőasztal sok mindenre használható; természetesen itt fogyasztjuk el az ételeket, italokat, de kreatívkodhatunk és dolgozhatunk is felette. Az biztos, hogy ahány otthon, annyiféle felhasználása van ennek a sokoldalú bútornak és annyiféle igény alapján szerezhető be. A Berior kínálatában mindenféle stílusú bútor képviselteti magát, például bővíthető étkezőasztal is, tehát egy percig se gondoljuk, hogy az baj, ha válogatósak vagyunk! Válogatni kell is!

Az anyag sokszor erősen befolyásolja a döntésünket. Számos darab készül bútorlapból, fémből, edzett üvegből és tömörfából is. Nyilván azt kell megvizsgálni, hogy melyiknek mi a pozitív hozadéka. 

A különféle anyagok előnyeiről

A tömörfa egy masszív szerkezetet eredményez, de egyértelmű, hogy ez az árán is érezhető lesz.

A bútorlap sem kevésbé időtálló, és ez ízléses megjelenéssel is társul. Ez azért is van így, mert megannyi változata elérhető; nem ritka a piacon a selyem- és magasfényben, a sima és az erezett felülettel vagy a fautánzatú mintával ellátott darab sem. Kopásálló, elenálló, ugyanakkor kevésbé “problémás” bútor készül tehát a bútorlapból, amit nagyon könnyű tisztítani. Elég egy nedves rongy is erre a célra. 

Az üvegasztalok nagyon különlegesek, esztétikusak, azonban esetükben túl körülményes a szállítás, és úgy összességében minden. Óvatosan kell velük bánni, nem szabad túl nehéz tárgyakat rájuk pakolni stb. 

Az étkezőasztal típusok listája

A bővíthető változatokat szeretik a nagyobb családok, hiszen egy kihúzható asztal körül több vendég is kényelmesen elfér. Ezt a bútordarabot akár 6-8 főssé is alakíthatjuk. 

Azoknak a modelleknek, amelyeket nem tudunk bővíteni, ugyanúgy megvannak az előnyei. Például az, hogy esetükben sokféle forma adott; a kerek, az ovális, a hosszú, de még bárasztal jellegű termékek is kaphatók. Ha ilyen asztal mellett voksolunk viszont, tudnunk kell, hogy pontosan meghatározott, hány ember fér el körülötte, és ez később sem módosítható, hacsak nem veszünk másikat. 

Végül, ugyancsak praktikus az összecsukható étkezőasztal is. Ezt bármikor összezárhatjuk és elrakhatjuk, vagyis kis területen, ahol jó helykihasználásra törekedünk, igencsak hasznos darab. 

Nem egyszerű kiválasztani az “igazit”, azonban ha tisztázzuk magunkban, hogy milyen asztalt preferálunk és hová szeretnénk tenni, akkor biztosan megtalálhatjuk a nekünk való bútort.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: berior.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.