Elfogták Budapesten azt a 25 éves váci emberöléssel vádolt férfit, aki két évvel ezelőtt piásan ellopott egy trafik előtt hagyott autót, majd amikor a tulajdonos észrevette, elütötte. A tárgyalása most kezdődött volna, de lelépett. Most elfogták. A lopásról videó is készült, ezt a cikkünk alján nézheted meg.

Részegen egy sportkocsit loptak

A Budapesti Törvényszék tájékoztatása szerint az ügyeletes nyomozási bíró szökés, elrejtőzés veszélye miatt elrendelte vasárnap a férfi letartóztatását. Ő volt az a  férfi, aki 2022. október 2-án le akart nyúlni részegen a társával egy sportkocsit az egyik váci dohánybolt elől. 

Elgázolták a tulajt

A tulajdonos próbálta megakadályozni, hogy elvigyék a kocsiját, de a tolvajok elgázolták. Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban meghalt. A Pest Vármegyei Főügyészség vádirata szerint az elkövetők egy társaságban italoztak a dohánybolt előtt. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Járó motor

Hajnali öt körül megállt a trafik előtt egy autós, majd bement vásárolni, miközben a sportkocsit járó motorral hagyta, pár méterre a két vádlottól. A két elkövető beugrott a járműbe, és el akart hajtani vele. 

Elrántotta a kormányt

A kocsi gazdája ezt észrevette a lopást, kirohant az autóhoz, és próbálta az elkövetők útját állni úgy, hogy a kocsi elé lépett. A vádhatóság szerint a volánnál ülő férfi ennek ellenére gyorsított, a sértett így az autó motorháztetőjére került. Ekkor a kocsit vezető férfi hirtelen balra, majd azután jobbra rántotta a kormányt, és felhajtott a járdaszegélyre is, ahol az autó kissé megemelkedett. 

Elmenekültek a tolvajok

Az addig kapaszkodó tulajdonos a földre zuhant a járműről. Az autót vezető elkövető ismét gázt adott, de elveszítette az uralmát a kocsi felett, és egy közeli fának, majd egy oszlopnak hajtott. Az ütközést követően mindkét tolvaj kiugrott az autóból és elmenekült.

Meghalt a tulaj

Az áldozat olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy nem sokkal a kórházba szállítását követően meghalt. Az autót vezető férfi a nyomozati szakban nem ismerte el, hogy meg akarta ölni a kocsi tulajdonosát. Állítása szerint csak az az ötlete támadt, hogy beüljön a kocsiba, és kipróbálja. A mellette lévő férfi pedig azt mondta, csak azért ült be a járműbe, hogy elmenjenek vele valahova.

Fegyházbüntetés

Az ügyészség tavaly novemberben fegyházbüntetést kért az elsőrendű vádlottra, vagyis az autót vezető férfire, nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt, míg a társára felfüggesztettet szabadságvesztést kértek jármű önkényes elvételének bűntette miatt. 

Megszökött, most elfogták

A most elfogott férfi cinkostársa már a két héttel ezelőtti előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét, és lemondott a tárgyalásról is. A bíróság jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte. A másik férfi megszötött, most elfogták.

Itt a videó a lopásról

Kiemelt kép: illusztráció