Egy 32 éves Pest megyei nő tett feljelentést a rendőrségen, mert volt élettársa előző nap hátba lőtte egy airsoft puskával, 3 közös kiskorú gyermekük szeme láttára. A férfit a TEK segítségével fogták el.

A nő egy hivatalos papír aláírása miatt érkezett meg gyermekei apjának érdi házához 2020. június 22-én délután. Az eddigi adatok szerint nem sokkal később, előzetes szóváltás nélkül, a gyerekek közelében, volt párja felkapott egy fegyvert és hátba lőtte.

A volt élettárs airsoft puskát használt. Ez a típusú fegyver gázzal vagy szén-dioxiddal működik, 6 mm lövedékeket lehet velük kilőni.

Az anya a lövés után síró gyermekeivel távozott a helyszínről, fájdalmai miatt azonban később orvoshoz fordult, aki 8 napon túl gyógyuló sérülést állapított meg nála. Tekintettel arra, hogy a beszerzett információk szerint a férfi a házban több fegyvert, köztük feltehetően éles lőfegyvert is tart, az érdi nyomozók az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeinek közreműködését kérték.

A férfi elfogása után után a házban a nyomozók kutatást tartottak. Különböző típusú puskákat, gázriasztó fegyvereket, forgótáras fegyvert, airsoft fegyvereket, gumilövedékes fegyvereket, valamint feltehetően II. világháborús kézigránátot foglaltak le, amelyeket megküldtek szakértői vizsgálatra.

A 33 éves férfit kihallgatták, tettét részben elismerte, a gyanúsítás ellen panasszal nem élt. Az Érdi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályán testi sértés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárást, egyben elrendelték a 72 óráig érvényes ideiglenes megelőző távoltartást.

Kiemelt kép: a férfi elfogása, belső kép: ezzel a fegyverrel lőtt a férfi – Forrás: police.hu