Kerékpárról rúgott fejbe egy 15 hónapos gyermekével sétáló anyát a múlt héten egy férfi Szombathelyen. Előtte egy másik járókelőre is rátámadt.

2020. június 20-án délelőtt a járdán közlekedett nagy sebességgel a kerékpárján Szombathelyen egy férfi. Biciklizés közben minden előzmény nélkül fejbe rúgott egy anyát, aki 15 hónapos gyermekét tolta a babakocsiban.

A fialat nő koponya zúzódást szenvedett.

A rendőrség szerint a férfi azzal is gyanúsítható, hogy június elején egy másik járókelőre is rátámadt, szintén Szombathelyen. A Fő téren, minden előzmény nélkül, rákiabált, majd arcon ütötte és a földre nyomta az egyik arra járó személyt. Majd amikor a járókelő segítségért kiálltott, a férfi elfutott a helyszínről – írja a 112press

A Szombathelyi Járásbíróság 2020. június 23-án a Szombathelyi Járási Ügyészség indítványával egyezően a szökés és a bűnismétlés veszélye miatt elrendelte a férfi a letartóztatását. A letartóztatott férfit a hatóság vagyon elleni bűncselekmények, kerékpár lopások és telefon lopás elkövetésével is gyanúsítja.

Kiemelt kép: illusztráció