Késő éjjel egyedül autózott a férfi a szinte kihalt utcán, majd hirtelen áttért a másik oldalra, felhajtott a jártára, nekiment egy tűzcsapnak, fának, villanyoszlopnak. A kiérkező rendőrök nagyon gyanúsnak tartották az egészet, be is igazolódott a feltételezésük.

Letarolt mindent

Információink szerint egy céges Peugeot furgonnal igyekezett a fiatalember Budapesten a Csapó utca 18. kerületi szakaszán, a Havanna lakótelep irányába péntek éjjel éjfél körül. A Mikes Kelemen utcát elhagyva járművével minden előzmény nélkül áttért a bal oldalra, felszaladt a járdára, ahol módszeresen letarolt mindent. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Villanyoszlopnak csapódott

Először kidöntött egy fát, majd tovább haladva az út menti tűzcsapot, végül a sarkon álló, fából készült villany- és telefonpóznának csapódva állt meg, amely az ütközés hatására kettétört.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Gyorsan kiértek a tűzoltók is

Kirobbant a légzsák

A furgonban kinyílt a kormánylégzsák, de ez még nem jelenti azt, hogy a sofőr használta is a biztonsági övét, ezt a helyszínen nem lehetett egyértelműen eldönteni, ám így is megsérült, valószínűleg az arcán, de nem súlyosan.

Csúnyán összetört a furgon eleje

Gyanús lett a rendőröknek

A rendőrökben rögtön felmerült a kérdés, ha a fiatalembert senki sem késztette hirtelen kormánymozdulatra, nem is lett rosszul. Az úttest már száraz volt, műszaki hibára sem hivatkozott, akkor vajon mégis miért ment a szemközti sávba a furgonnal, ahol szerencséjére a késői időpont okán épp nem közlekedett másik jármű?

Szétszakadt a motorház

Piás sofőr

Alkoholtesztet végeztek a sofőrön, és ez igazolta a rendőrök gyanúját: alkoholt fogyasztott, nem is keveset, így aztán a mentőautót egy rendőrautó kísérte a kórházig, ahol sérülései ellátása után a vérvizsgálatot is végeztek a furgon vezetőjén.

Elterelték a buszokat

A fővárosi hivatásos tűzoltók is a helyszínre vonultak, az átvizsgálás mellett az áramszolgáltatót is, értesítették, majd motoros fűrésszel feldarabolták a kidöntött fát, végül mondhatni kivágták és a járdára fektették a veszélyesen megdőlt oszlopot, hogy a közlekedés megindulhasson. Az érintett útszakaszt a beavatkozás és a helyszínelés időtartamára teljesen lezárták, emiatt az éjszakai buszjáratok terelve közlekedtek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotó: Kékvillogó.hu/G.K.