Az okosotthon technológia egyre népszerűbbé válik, és egyre több eszköz kompatibilis az otthoni vezérlőrendszerekkel. Az autós kiegészítők is egyre inkább elérhetővé válnak az okosotthonokkal való kombinációban.

Mi mindent automatizálhatunk az autó és az okosotthon összekötésével? 

Az okosotthon-kompatibilis autós kiegészítők többféle módon is összekapcsolhatóak az okosotthon rendszerrel. Az egyik leggyakoribb megoldás, amikor a kapu automatikusan kinyílik, amikor az autó a kapu elé ér. Ehhez az okosotthon rendszerében kell beállítani, hogy a rendszer érzékelje az autó GPS helyzetét, és ha az autó a kapu elé ér, akkor automatikusan kinyissa. Ugye milyen jól hangzik? Az OkosabbOtthon.hu webáruház Aqara termékei között találhatunk ilyen hasznos kis kütyüt.

Egy másik lehetőség az okosotthon rendszerrel való kapcsolat, amikor az autó beállításaival lehet szabályozni az otthonunkban található eszközöket. Például, amikor az autóban van a kulcs, és az autó elindul, akkor az okosotthon rendszer automatikusan lekapcsolja a légkondicionálót és a fűtést, hogy energiát takarítson meg. Amikor az autó hazatér és leparkol, az okosotthon rendszer újra bekapcsolja a légkondicionálót vagy a fűtést, hogy az otthonunkban kényelmes hőmérséklet legyen.

Vigyázzunk autónkra

Az okosotthon rendszerrel való kapcsolat lehetőséget ad az autó állapotának megfigyelésére is. Például, ha az autóban van egy okoskiegészítő, ami jelzi az autó akkumulátorának töltöttségét, az okosotthon rendszer jelezheti, ha az autó akkumulátora merül és szükség van a töltésére.

Növelhetjük a jármű biztonságát is. Például, ha van egy okoskameránk, akkor megtekintheted a gépjárműben rögzített videókat, amik segíthetnek a balesetek vagy lopások esetén a bizonyítékok gyűjtésében.

Az okosotthonokkal való kompatibilitást biztosító autós kiegészítők között találhatók meg a központi vezérlőrendszerek is, amelyek lehetővé teszik az autóval való interakciót az okostelefonunk segítségével. Ez lehetővé teszi a jármű zárásának és nyitásának vezérlését, valamint az állapotának megfigyelését és a központi vezérlőrendszeren keresztül való vezérlésát.

Egyéb alkalmazási lehetőségek

A leírtakon kívül még számos más kiegészítőt lehet használni az okosotthon és a kocsi közötti kommunikációhoz. Például az okos nyitókulcsok lehetővé teszik a jármű zárásának és nyitásának vezérlését az okostelefonról, vagy az okos parkolókamerák segítenek megtalálni az autót a parkolóban.

A fent említett kiegészítők csak néhány példát jelentenek az okosotthon és az autó közötti kapcsolatok lehetőségeiről, de a technológia folyamatos fejlődése miatt egyre több új lehetőség áll rendelkezésre.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.