Vádat emeltek azzal a házaspárral szemben, akik borzasztó körülmények közt nevelték gyermekeiket. Szeméttel teli szobában laktak, nem cserélték a gyerekek pelenkáit, és enni sem nagyon adtak nekik. A négy gyermek közül az egyik, tavaly februárban, tüdőgyulladásban halt meg. A szülők nem vitték orvoshoz, emiatt hunyt el a két és fél éves kisfiú.

Szén-monoxid mérgezéshez mentek ki a mentők

A Vas megyei Csepregre, a Bartók Béla utcába, tavaly, február 8-án riasztották a mentőket A helyszínre a katasztrófavédelem és a rendőrök is kiérkeztek, mivel először azt hitték, hogy szén-monoxid mérgezés történt, ezt azonban később kizárták. Egy két és fél éves kisgyerek holttestét találták meg a házban, illetve egy férfit – a kisgyerek apukáját. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Éheztették a gyereket

Később kiderült, a gyermekek közül a 2019-ben született kisfiúk arcát és fejét rendszeresen ütlegelték, a földön fekvő gyermekbe pedig többször is belerúgott az anyja. A szoba hideg padlózatán egy pelenkában, ruha nélkül fekve hagyták aludni, és legalább négy hónapon keresztül tudatosan elmulasztották a gyermek táplálását, ami a gyermek testi leromlásához, továbbá gennyes tüdőgyulladás kialakulásához vezetett.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Helyszínelés a kisfiú halála után

Forrás: police.hu

Kihallgatták a szülőket

A rendőrségi közlés szerint a nyomozók 2022 márciusában egy 25 éves nőt és egy 27 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A gyanúsítottak észlelték a gennyes tüdőgyulladás tüneteit, illetve a gyermek romló állapotát, de ennek ellenére sem kértek segítséget, és orvoshoz sem vitték. Mindezek következtében a gyerek február hetedikén éjjel meghalt.

Szándékosan mulasztottak a szülők

A kisfiú halála elkerülhető lett volna megfelelő gondozás és ellátás esetén, és ha a gennyes légúti gyulladást időben kezelik. A bíróság korábbi tájékoztatása szerint a gyanúsítottak szándékosan elmulasztották a gondozási, ápolási kötelezettségüket, mert a gyermekük halálát kívánták.

Lánccal bezárt szobában tartották

Mindezeken túl a gyanúsítottak a nevelésük alatt álló gyermekek fejlődését is súlyosan veszélyeztették, mivel egy lánccal bezárt szobában tartották, és csak levegőzés céljából engedték ki őket, az ételt beadták nekik a szobába, de azt már nem ellenőrizték, hogy megeszik-e.

Széklettel volt tele a szoba

A legalapvetőbb higiéniai feltételeket sem biztosították a négy gyereknek. Nem takarítottak náluk, és a padlózat és a gyermekek ágya szeméttel, rothadó ételmaradékkal, vizelettel és széklettel volt szennyezett, ami miatt fertőzésveszély állt fenn.

Napoking nem cserélték a pelenkáját

A gyanúsítottak az elhunyt gyereket csupán két alkalommal vitték el a számára előírt fejlesztő gyógytornára, de az otthoni gyakorlatokat nem végezték el vele, továbbá a halálát megelőző öt napban nem fürdették, és négy nappal a halála előtt cseréltek pelenkát rajta.

Ezzel gyanúsítják a szülőket

Az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően a nővel és a férfival szemben különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett, valamint 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatták le az eljárást a nyomozók.

Vádemelést javasolnak

A szükséges eljárási cselekményeket a Főkapitányság Bűnügyi Osztálya a napokban végezte el, és a keletkezett iratokat a Vas Vármegyei Főügyészségnek vádemelési javaslattal megküldte. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a szülők a bíróságon – Forrás: police.hu