Letartóztatták különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúja miatt azt a csepregi házaspárt, melynek a két és fél éves gyermekét holtan találták az otthonukban még februárban. Az eset kapcsán most újabb megrázó részletek láttak napvilágot, valamint az is kiderült, mi lesz a szülők sorsa.

Magával is végezni akart az apa

Ahogy a Kékvillogó.hu hírportál beszámolt róla, februárban egy 5 gyermekes családban az édesapa megölte két és fél éves gyermekét, miközben a többiek óvodában voltak. Úgy tudjuk a férfi magával is végezni akart, de nem sikerült neki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kihallgatták őket

A police.hu friss beszámolója szerint a nyomozók 2022. márciusában az apát és az anyát hallgatták ki gyanúsítottként gondatlanságból elkövetett emberölés vétsége és kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Emberölés a vád

Mint írják, az eljárás során beszerzett igazságügyi szakértői vélemények és egyéb nyomozási cselekmények elvégzését követően előterjesztést tettek az ügyészségen letartóztatásukra.

Riasztották a rendőröket

Így történt: Csepregen a Bartók utcába riasztották a mentőket. A helyszínre a katasztrófavédelem és a rendőrök is kiérkeztek, mivel először azt hitték, hogy szén-monoxid mérgezés történt, ezt azonban később kizárták. Egy két és fél éves kisgyerek holttestét találták meg a házban, illetve egy férfit – a kisgyerek apukáját.

Óvodában voltak a gyerekek

A család öt gyermeke közül hárman óvodában voltak a tragédia idején, a 7-8 hónapos gyermek és az elhunyt két és fél éves fiú volt otthon az édesapjukkal. Az apát, Jánost és az anyát, Alexandrát is kórházba szállították, a gyerekek elhelyezéséről pedig a gyermekvédelem gondoskodott.

Intézetben nőttek fel

A szülők még iskolás korukban elkerültek a családjuktól. A szüleik nem voltak képesek gondoskodni a megfelelő nevelésükről, ezért egy kőszegi gyermekotthonba kerültek. János és Alexandra is beszédfejlesztő csoportba járt, és egyikük sem vált éltanulóvá.

Foltok voltak a kis Máté testén

A felesége vásárolni indult, és a három nagyobbik fiút elvitte az óvodába. Egyelőre nem tisztázott, hogy pontosan milyen körülmények között, de a 2,5 éves Máté életét vesztette. A gyermek holttestén külsérelmi nyomokat is találtak, egyesek szerint a kis Mátét kék-zöld foltok borították – írta akkor a Bors.

Nem tudta eltartani gyermekeit

Ahogy korábban beszámoltunk, P. János azt is elmondta, hogy sokáig nem volt munkája, emiatt nem tudott a gyermekeiről gondoskodni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Emberölés vétsége

Az RTL friss híradásában pedig most arról beszéltek, hogy változott a megalapozott gyanú, gondatlanságból elkövetett emberölés vétségéről különös kegyetlenséggel, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettére. Közölték, a gyermek ápolását és gondozását tartósan és tudatosan elmulasztották, elhanyagolták, és ez a gyermek általuk is előre látható és kívánt halálához vezetett, rendkívüli fájdalmat és szenvedést, gyötrelmet okozva.

A többi gyerekről sem gondoskodtak

A legyengült gyermeket orvos nem látta, a szülők ugyanis nem vitték el megnézetni. A nyomozásból továbbá az tény is napvilágot látott, hogy a többi gyerekről sem gondoskodtak megfelelően, így ők még februárban a gyámhatósághoz kerültek. Elsőként az anyukát vitték bilincsben rendőrök kíséretében a bíróságra, majd később az apát is, aki részben beismerte bűnösségét, s elfogadta letartóztatását. A párja fellebbezett, annak ellenére, hogy beismerte, ugyancsak bűnös.

Figyelem!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot! A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A teljes riport itt nézhető vissza:

Kiemelt kép: Fotó a bíróságról – Forrás: RTL Klub