Súlyos baleset miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket vasárnap hajnalban: egy embert ugyanis elgázolt a metró Budapesten, a Klinikák állomásnál. Az elgázolt embert az állomás áramtalanítása után emelték ki a sínekről, és adták át a mentőknek

Gázolás a Klinikák állomásnál

Súlyos baleset miatt riasztották a fővárosi hivatásos tűzoltókat és a mentőket vasárnap hajnalban: egy embert ugyanis elgázolt a metró Budapesten, a Klinikák állomásnál. Az elgázolt embert az állomás áramtalanítása után emelték ki a sínekről, és adták át a mentőknek – írta honlapján a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szörnyű baleset júniusban

Ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt, egy 20 éves fiatalt gázolt el az M3-as metró a Nagyvárad téri megállónál júniusban. A fiú éppen az érkező szerelvény elé zuhant, ami ezután még tíz métert haladt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Metró elé esett egy ember

helyszínről származó információink szerint az M3-as metró Nagyvárad téri megállójánál egy ember beesett a metró elé. A szerelvény Kőbánya-Kispest felől érkezett. Az embereket kiterelték a megállóból, majd nem sokkal később a tűzoltók is kiérkeztek a helyszínre. 

A mentés pillanatai

A helyszínről most a Katasztrófavédelem tett közzé egy videót a mentés pillanatairól, posztjukban pedig azt írják, a műszaki mentést végző fővárosi hivatásos tűzoltók a sérültet hordágyon a peronszintre emelték, és átadták a mentőszolgálat munkatársainak. 

Már nem lehetett rajta segíteni

A fiú életét azonban már nem lehetett megmenteni, a 20 éves fiatal olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudtak segíteni rajta.

Gázolás a Keleti pályaudvarnál

Márciusban adtunk hírt arról, hogy elgázolt egy embert a 2-es metró a főváros 8. kerületében, a Keleti pályaudvar állomásnál. A katasztrófavédelem honlapján azt írta, a gázolás késő este körtént a Déli pályaudvar felé vezető vonalon. A műszaki mentést a fővárosi hivatásos tűzoltók végezték, a mentés idejére a metróközlekedést leállították.

Rejtélyes baleset

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról februárban, hogy mentő és rendőrautó érkezett a kettes metró Batthyány téri állomásához, ahol egy ideig nem is jártak a szerelvények.

Borzasztó látvány

Amennyiben valaki beesik a szerelvény alá, az – érthető okokból – rendszerint sokkolja a többi utast. Ez történt abban a tavaly szeptemberi esetben, amelyről mi is hírt adtunk. Ekkor a 13. kerületben, a hármas metró Gyöngyösi utcai megállójában történt a baleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: korábbi felvétel. Fotó: Katasztrófavédelem