Az Egri Járási Ügyészség többszörösen min ősülő rablás bűntette miatt emelt vádat egy főként fiatalkorúakból álló csoport tagjaival szemben, akik közül ketten a cselekmény elkövetésekor 12 évesek voltak. Az öt fős társaságot két 12 éves, egy 16 éves, egy 17 éves fiatalkorú és egy 18 éves fiatal felnőtt alkotta.

Éjszaka történt

A vádirat szerint a csoport tagjai 2020 februárjának egyik éjjeli óráján, az egri Érsekkertben beszélgetésbe elegyedtek a telefonról zenét hallgató két sértettel, akik egyike a bűncselekmény elhárítására szemmel láthatóan csak korlátozottan volt képes. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A mobilokra utaztak

A vádlottak rövid idő után megegyeztek abban, hogy főként táncolással elterelik a sértettek figyelmét azért, hogy a padon lévő mobiltelefonjaikat elvegyék.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elmenekültek

A banda tagjai sikerrel jártak, és megszerezték a kinézett telefonokat, majd elfutottak a helyszínről, és egy közeli lakótelep egyik lépcsőházában bújtak el az őket kereső sértettek elől.

Visszamentek

Kb. 20 perc elteltével a banda tagjai előjöttek rejtekhelyükről, és visszamentek a parkba, ahol azonban belebotlottak az őket azóta is kereső sértettekbe, akik kérték vissza mobiltelefonjaikat.

Futásnak eredtek

A vádlottak ismét futásnak eredtek, és az éj sötétjét kihasználva próbáltak a fák, bokrok között búvóhelyet találni maguknak. A sértettek azonban ezúttal megtalálták a társaság tagjait, akik ekkor a korábban eltulajdonított telefonok megtartása érdekében megtámadták és bántalmazták – ököllel ütötték és lábbal rugdosták – a sértetteket, majd elszaladtak a helyszínről, és egy társasház lépcsőházában töltötték az éjszakát.

Megsérültek

A bántalmazás következtében a sértettek könnyű, 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek el. A nyomozás során megállapították, hogy a két 12 éves fiatalkorú az elkövetéskor rendelkezett a bűncselekmény következményeinek felismeréséhez szükséges belátással.

Javító és börtön

Az Egri Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában a két legfiatalabb vádlott esetében javítóintézeti nevelés alkalmazására, a többiek vonatkozásában pedig szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ez is érdekelhet:

Hónapokon át zaklatta ismerőse 9 éves kisfiát ez a férfi: válogatott módon fenyegette a megrémült gyermeket, aki hosszú ideig nem mert szólni senkinek

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: ügyészség