Nem mindenki került ünnepi hangulatba szenteste alkalmából. A gyújtogatót hamar elkapták.

Tegnap történt

December 24-én este gyújtogatókat értek tetten a Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoportjának tagjai. A Nagykőrösi úton a Waberer’s telephely előtt haladtak el a polgárőrök, amikor kiszúrták a garázdálkodókat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Észrevették, hogy égnek a fenyők

A polgárőrök látták, hogy több fa is lángra kapott. Egy személy volt a tűz közelében, ám nem azon serénykedett, hogy eloltsa, hanem inkább éppen annak ellentétén munkálkodott. A polgárőrök akcióba léptek.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elkezdték a tűz eloltását

Két poroltó segítségével megkezdték a tűzoltást. Másik két társuk a gyújtogató nyomába eredt, és meg is tudta állítani. Értesítették a rendőrséget és átadták számukra a személyt.

Eljárás indult

A polgárőrök szerint a rongálási kár körülbelül 330 ezer forintra rúg. A kár azonban nagyobb is lehetett volna ennél. A tűztől ugyanis nem messze több fenyőfa is volt, valamint a fuvarozó cég kamionjai is veszélyben voltak.

Lehet, hogy a karácsonnyal van baja

Egyelőre nem lehet tudni, mi volt a gyújtogató indítéka. A polgárőrök posztja alatt vannak, akik azt találgatják, hogy talán az ünnepet nem szereti, és így fejezte ki nemtetszését. Sokan mondtak köszönetet a polgárőröknek az áldozatos munkájukért.

A polgárőrök posztja az eset kapcsán

Sok tűz volt szenteste

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, december 24-én 190 segélyhívás futott be a katasztrófavédelemhez. 129 esetben kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak. 24 épület lobbant lángra.

Különféle okok miatt történtek a tűzesetek

Volt, ahol a tűzhelyen felejtett étel miatt alakult ki tűz. Másutt egy elemes gyerekjáték miatt lobbant lángra a lakás egy része. Több esetben az adventi koszorú gyulladt ki.

Szén-monoxid-mérgezés is történt

Több helyen szén-monoxid-mérgezés miatt kellett cselekednie a lánglovagoknak. A szén-monoxid érzékelő bizonyos esetekben akár életmentő is lehet. Egy ilyen esetet követően megtiltották a cserépkályha használatát.

Kéményekkel is volt gond

Nyírgelsén kiégett egy családi ház kéménye. Ipolytarnócon a kéménybe lerakódott korom miatt alakult ki tűz. A két ingatlan átmenetileg fűthetetlenné vált, az ott lakókat rokonok, szomszédok fogadták be. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: A helyszínre érkező katasztrófavédők és tűzoltók járművei – Forrás: Lőrinc-Kertváros Polgárőr Csoport-Öte