Gyakorlatilag az egész várost magára haragította az veresegyházi biciklitolvaj, aki elkötötte egy a mozgásában korlátozott fiatalember egyébként kiláncolt kerékpárját, fényes nappal, a város központjában.

Sokan ismerik a fiatal fiút

Vincze Máriót sokat ismerik és persze szeretik a településen, s amint az internetre felkerült a lopás híre, szinte azonnal tucatnyian jelentkeztek és fogtak össze, hogy segítsenek pótolni a fiúnak a mozgásához elengedhetetlenül szükséges járgányt.

A tolvaj nyomára akarnak bukkanni

Ráadásul nagyjából ugyanennyien ajánlották fel, hogy segítenek felkutatni a tolvajt, ugyanis valakinek sikerült lencsevégre kapnia azt az autóst, aki a kocsijába tette a kétkerekűt és elhajtott vele, írja a Blikk.

2017-ben vette a bicajt

„2017-ben vettem a biciklit, minden nap azzal megyek otthonról a buszmegállóig. Szerda reggel is ugyanahhoz a táblához lakatoltam, mint máskor. Ám mikor délután érkeztem vissza a munkából a busszal, már az ablakából láttam, hogy nincs ott a biciklim. Mintha megszakadt volna a szívem”– mesélte a lapnak Márió.

Súlyos beteg

A fiatal fiú már gyerekkora óta nagyon beteg: nehezen mozog a lába, így alig tud csak közlekedni. “Odamentem az oszlophoz, még a földön volt az elfűrészelt biciklizár egy darabja. Nem tagadom, összetörtem, zokogtam, azt sem tudtam, hogy megyek haza” – mondta Márió.

Egy közelben lakó segített

Egy a közelben lakó asszony észrevette a magába roskadt fiút és azonnal felajánlotta, hogy segít neki, így hazavitte a kocsijával. Eközben kiderült, hogy Márió érkezése előtt nem sokkal egy nő látta, hogy valaki elvágta a biciklizárat és az autójába tette a biciklit. Nem mert közbeavatkozni, de lefényképezte az illetőt – írja a lap.

Gaztett

„Ajánlom a tolvajnak, hogy minél előbb juttassa vissza, mert egy beteg fiú mindennapi segédeszköze is!!! Lenne még pár keresetlen szavam az illetőhöz, de az a szerencséje, hogy nem voltam ott…” – posztolta ki a fotók alá a városi konditeremből Márió kisportolt személyi edzője, Sándor.

Megható

„Megható hogy ennyien siettek a fiam segítségére. Tényleg, nem is gondoltuk volna, hogy ez a kis város ennyire összetartó. Volt, aki azonnal a használt kerékpárját ajánlotta fel, mások gyűjtést is akartak szervezni” – mondta el Márió édesanyja, aki azt is elárulta a lapnak, úgy néz ki a rendőrök nyomon vannak.

Megérdemli a segítséget

„Megérdemli a fiam a segítséget, nagyon szorgalmas ember, sokan ismerik és szeretik. 12 éves korában kezdődött a betegsége, egyre nehezebben jár. A kerékpár az egyetlen közlekedési eszköze, amely a lábizmait is segít legalább szinten tartani. Nagyon remélem, hogy a tolvajjal együtt előkerül a kerékpár is. Saját keresetéből vette, s nagyon a szívéhez nőtt.”

Kiemelt kép: Facebook