Hétfőn hajnalban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy kétemeletes társasház tetőszerkezete Győrben, a Bajcsy-Zsilinszky úton. A lakóház tetőterében csaptak fel a lángok, az ott lévő lakás teljesen kiégett.

35 tűzoltó oltotta a lángokat

Harmincöt tűzoltó tíz járművel oltotta a lángokat, amelyek több mint kétszáz négyzetméteres területen pusztítottak. A győri, a pannonhalmi, a csornai és a lébényi hivatásos tűzoltók végül megfékezték a tüzet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Éjszaka érkezett a bejelentés

A rendőrség közleménye szerint, hajnali 3 óra körül érkezett bejelentés, hogy tűz ütött ki Győrben a Bajcsy Zsilinszky utca egyik emeletes társasházában. A kétszintes épület tetőszerkezete és a tetőtéri beépítés gyulladt ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Emberi gondatlanság okozhatta  

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint megalapozott a gyanú arra, hogy a tüzet emberi gondatlanság okozhatta. A Győri Rendőrkapitányság emiatt büntetőeljárás keretében vizsgálja azt eset körülményeit.

Ketten vesztek oda

A kiégett lakásban ketten tartózkodtak, akiknek az életét már nem lehetett megmenteni. A tűzzel érintett társasházat öt embernek kellett elhagynia.

Egy ismert hölgy az egyik áldozat

Információink szerint a tűz egyik áldozata egy ismert néprajzkutató hölgy, aki egy férfivel lakott a lakásban. Az áldozat egyik ismerőse a helyszínen elmondta kedves és rendkívül nagy tudású asszony volt.

Felismerhetetlenségig összeégtek

Mind a két áldozat felismerhetetlenségig égett meg a tűzben. Az idősödő és a szakmában igen nagy hírnévnek örvendő néprajztudós egy befogadott barátjával együtt vált a tűz áldozatává. Valószínűleg az okozta a vesztüket, hogy nem tudtak kimenekülni a lakásból.

Félelmetes látvány volt

„Nagyon félelmetes volt látni, hogy a házunk falától fél méterre lobognak a lángok. Egy óra elteltével visszamehettünk, de újra fellobbant a tűz és ismét el kellett hagynunk az épületet. Hajnali 6-7 óra körül rengeteg ismerősöm írt, hogy kell e segítség, hozzanak e meleg teát, sőt polgármester úr is hívott” – mondta egy szemtanú a Kisalföld cikkében.

„Hálás vagyok a tűzoltóknak”

„Szívmelengető volt, hogy mennyien próbáltak segíteni. A tűzoltók hosszan küzdöttek a lángokkal, elképesztően hálás vagyok nekik. Az ő helytállásuk nélkül továbbterjed a tűz és még többen kerülnek veszélybe” – tette hozzá.

Tűzvédelmi szempontok

Ha sok éghető anyagot halmozunk fel az otthonunkban, az nemcsak a tűz kialakulásának az esélyét növeli, hanem a menekülés lehetőségét is rontja. A környezetünk tisztán tartása, az épület karbantartása tűzvédelmi szempontból is fontos, hívja fel rá a figyelmet a Katasztrófavédelem. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció