Két fiatal lányra ijesztettek rá a napokban Budapest 13. kerületében. A kutyát sétáltató nőket a Tahi úti parkban követte egy férfi. A környéken élők szerint ez mindennapos jelenség arrafelé.

Kutyasétáltatásnak indult

A két fiatal nő a kutyáit sétáltatta a napokban a 13. kerületben. Még világos volt, amikor hazafelé indultak. A Jász utca és Tahi út kereszteződésben, a játszótér melletti kis parkban ült a három 50-60 év körüli férfi és iszogatott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Utánuk szaladt egy férfi

„A nővéremmel épp haza indultunk, mikor hátra néztem és láttam, hogy az egyik férfi utánunk szalad. Észrevette, hogy mi megláttuk, beugrott a bokorba. Nagyon ijesztő volt mert” – mondta az egyik lány.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megúszták

Szerencsére nem történt komolyabb baj, mert két fiatal férfitől segítséget tudtak kérni, így az ittas ember visszament a társaihoz a padhoz. Biankát nem hagyta nyugodni a dolog, később autóval visszament a helyszínre, ahol látott egy nőt, aki egyedül volt, és elmondta neki a történteket, megelőzve azt, hogy bántódása essen.  

Nem egyedi eset

Később kiderült, hogy nem egyedi eset volt ez a környéken. Bianka több arra járóval beszélt az esetről, és volt, akit nemcsak követtek, hanem be is szólogattak neki. Többen már csak gázspray-vel mernek lemenni sétálni ebbe a parkba, mert a részeg társaság rendszeresen ezen a terleten tartja rettegésben az arra járókat.

„Nem vagyok félős, de…”

„Nem vagyok félős, és kutyákkal megyek le az utcára, még így is hátborzongató volt a szituáció, és én is nagyon megijedtem. Valószínűleg az lehetett a szerencsém, hogy még világos volt, és elég sokan voltak az utcán” – mondta a nő a Metropolnak.  A helyiek úgy tudják, már több bejelentés is történt hasonló esetekről.

Gyanús autó

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy rendőröket támadtak meg a főváros 4. kerületében. Az egyik újpesti benzinkútnál történt az eset. Az arra járőröző rendőr és polgárőr társa gyanúsnak talált egy várakozó autót és annak utasait. Úgy döntöttek, hogy igazoltatják a társaságot. 

Ellenálltak

Ez azonban nem sikerült, a sofőr ugyanis ellenállt. Úgy tudni, hogy a rendőr próbálta kinyitni a kocsi ajtaját is, de az utasok ezt igyekeztek megakadályozni. Sőt: a sofőr hirtelen a gázra lépett, és elhajtott a benzinkútról. Az intézkedő egyenruhásoknak nem volt ideje elugrani a jármű elől. Elütötték őket.

Súlyos sérülések

A rendőr és a polgárőr is elesett, a TV2 Tények információi szerint egyikük koponyasérülést, a másik pedig medencesérülést szenvedett.

Hajtóvadászat indult

Hajtóvadászat kezdődött a sofőr után, aki valószínűleg ivott és kábítószert is fogyaszthatott, mielőtt a volánhoz ült. A híradó információi szerint a jogosítványát is elvették korábban. Valószínűleg ezek miatt menekült el a rendőrök elől – legalábbis ezt mondta az a társuk, aki éppen vásárolt a benzinkúton, amíg a többiek kinn vitáztak az egyenruhásokkal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció