Magához tért az a 9 éves kisfiú, akit néhány hete Gyálon gázoltak el. Balázs súlyos sérüléseket szenvedett, újra kellett éleszteni és menőhelikopter szállította kórházba. A sérülései súlyosak, de van remény a felépülésére.

Nem adott elsőbbséget

A Kékvillogó.hu számolt be arról, hogy egy 9 éves gyerek Gyálon, Görgey Artúr utcában közlekedett kerékpárjával. A Gárdonyi Géza utcai elágazáshoz érve figyelmen kívül hagyta az elsőbbségadás kötelező táblát, és kihajtott a Gárdonyi Géza utcára. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A szemközti árokba csapódott

Sajnos épp akkor ért oda az Ady Endre utca felől érkező Toyota Yaris Cross személygépkocsi, amelyet egy 45 éves helyi lakos vezetett. A Toyota oldalról nekiütközött a kerékpárnak, az ütközés akkora erejű volt, hogy a kisfiú lerepült a kerékpárról, és az út másik oldalán az árokba csapódott.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Egy órán át próbálták újraéleszteni

A gyermeket az Országos Mentőszolgálat helyszínre riasztott egysége, egy gyermekmentő, továbbá a szintén a balesethez riasztott mentőhelikopter személyzete hosszú percekig, majdnem egy órán keresztül próbálta újraéleszteni, mely végül sikerrel zárult.

Mentőhelikopter is érkezett

Információink szerint a helikopter súlyos-életveszélyes koponyasérüléssel szállította kórházba, bár szerencsére legalább belső sérülései nem keletkeztek.

A megengedettnél gyorsabban hajtott

A helyszínen tartózkodó szemtanúk elmondása szerint a Toyota a megengedettnél gyorsabban közlekedett. Úgy tudjuk, hogy a bicajos fiú egy barátjával együtt kerekezett, amikor a baleset történt.

Koponyatöréssel és lépsérüléssel került az intenzívre

Érdeklődésünkre a kórháztól a következő tájékoztatást kaptuk: „a fiú az intenzív osztályon van koponyatöréssel és lépsérüléssel, ha felébred többet fogunk tudni, de az orvosok is bizakodók, köszönjük az érdeklődést.”

Van remény

A Metropolnak sikerült több helyivel is felvenni a kapcsolatot, akik ismerik az elütött kisfiút, Balut és családját. Elmondásuk szerint a gyermek ugyan súlyosan megsérült, de felébredt, tehát van remény az életben maradására és a felépülésére.

Lényegesen jobban van

„Úgy tudjuk, hogy agyrázkódása és koponyatörése volt szegénynek, illetve a helyszínen újra is kellett éleszteni. Ráadásul mesterséges altatásba helyezték, hiszen életveszélyben volt. Én úgy tudom, hogy még mindig a kórházban ápolják. Ugyanakkor lényegesen jobban van, hiszen felébredt! Felismerte az ismerőseit és a családját” – nyilatkozta a kapnak a család egyik ismerőse.

Hatalmas csattanás

 „Éppen a nővéremmel tartottam hazafelé a munkából, amikor a kereszteződésben hallottunk egy hatalmas csattanást. Azonnal odaszaladtunk, ugyanúgy, ahogy szinte mindenki a környékről. Mikor odaértünk, láttuk, hogy az autó ott áll összetörve, amiből kiszállt egy 45 év körüli nő, pánikba esve” – mesélte korábban a lapnak egy szemtanú.

Nem fogadtak szót

„Végül mi kísértük haza a 9 éves kisfiú barátját, akivel biciklizett. Nagyon meg volt ijedve. Elmondta, hogy videójátékozni akartak, de megszerelték a biciklijüket és ezért elmentek inkább tekerni. Ezután hozzátette, hogy a szülők csak a környéken engedték őket biciklizni, de ők nem fogadtak szót” – tette hozzá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotó: BudaPestkörnyéke.hu/GK