Vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség azzal a 49 éves férfival szemben, aki tavaly januárban elgázolt és sorsára hagyott egy gyalogost Ózdon, aztán később bement a rendőrségre.

Elgázolta a járókelőt

Az elkövető lakott területen kívül, közvilágítás nélküli útszakaszon közlekedett a járművével, amikor 25-30 méter távolságból észlelte az út szélén sötét ruházatot viselő ittas gyalogost. A férfi vészfékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni, és elütötte a járókelőt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Szélvédőnek csapódott

A gyalogos felcsúszott a motorház tetejére, majd az első szélvédőnek csapódott, amely nagy területen beszakadt, végül az úttestre zuhant.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Feladta magát a sofőr

A sofőr segítségnyújtás nélkül tovább hajtott, viszont rövid időn belül megjelent a rendőrségen és bejelentette, hogy közúti baleset részese volt.

A kórházban halt meg

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a sértett a baleset következtében testszerte súlyos csonttöréses sérüléseket, valamint tüdőzúzódást szenvedett el, majd kórházi kezelése során elhalálozott.

Elkapta a Covidot a kórházban

Halála a baleseti csonttörések és azok műtéti ellátása utáni szeptikus állapot, és az azt súlyosbító Covid vírusfertőzés eredményeként következett be.

Nem tudták volna megmenteni

A hirtelen állapotromlás és a fertőzés elhatalmasodása azonban akkor is megtörtént volna, ha a baleset után késlekedés nélkül azonnal kórházba viszik.

Pénzbüntetést kértek rá

A közlekedési balesetben elszenvedett sérülések és a halál között közvetett oki összefüggés van. Az ügyészség büntetővégzésben meghozandó pénzbüntetést és közúti járművezetéstől eltiltást kért a sofőrre.

Halálos gázolás a rally-n

Október elején, az Ózdi Rally-n, a Királd külterületi részén, egy közforgalom elől lezárt útszakaszon, történt baleset következményeként egy 36 éves ózdi nézőt elütött egy versenyautó. A férfi a helyszínen életét vesztette.

Megszólaltak a szervezők

A versenyt szervező Hero Kft. a baleset után közleményében azt írta, az utolsó gyorsasági szakaszon az ORC mezőnyéhez tartozó egyik páros balesetet szenvedett, melyben sem a pilóta, sem a navigátor nem sérült meg. Az utánuk érkező kettős megállt, hogy szükség esetén segítséget nyújthasson.

Irányíthatatlan lett az autó

Az őket követő versenyautó azonban hátulról nekik ütközött, így járművük irányíthatatlanná vált, és elütött egy nézőt. A rendőrség jelenleg is vizsgálja az esetet. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció