A Városháza pincéjében egy évvel a gyilkosság után megtalált múmia esete nem egyedi. Az akár évekig „rejtőzködő” holttestek esetén nem a gyilkosság a közös pont, hanem inkább az, hogy sajnos az elhunyt senkinek sem hiányzik.

Hajmeresztő

Sokan nehezen engedjük el szeretteinket, de olyan is akad, aki erre egyenesen képtelen. Ennek egészen hajmeresztő megnyilvánulása, amikor valaki akár évekig is képes elhunyt hozzátartozója holttestével élni. Ennek azonban nem mindig csak és kizárólag a ragaszkodás az oka, néha jól jön például a nyugdíj is. És olyan is akad, aki gyilkosságot próbál meg úgy leplezni, hogy áldozata földi maradványait magához közel tartja. Ezek az eltűnt emberek sokáig senkinek sem hiányoztak, vagy a rejtegető sikeresen verte át az ismerősöket.

A kaposvári vizeletgyűjtő

Kaposváron a Fő utcában élt egy férfi, aki a lakásában gyűjtögette székletét és vizeletét. Ennek egyes hírek szerint az lehetett az oka, hogy a lakásban nem volt víz. A sajtó által „Pisi bá” -ra keresztelt férfi mumifikálódott holttestét 2014 júliusában találták meg a műanyag flakonokban több száz liter vizelettel és több zsáknyi ürülékkel telezsúfolt lakásban, ami miatt már az utca is bűzlött. A férfi ekkor már másfél hónapja halott volt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hat évig etette halott fiát

2013 nyarán egy hat éve eltűnt férfira talált rá a rendőrség Kazincbarcikán. A mumifikálódott holttesttel a teljes család – rokkantnyugdíjas édesapja, anyja és öccse – hat éven keresztül együtt élt. A nő kitartóan próbálta etetni fiát, levágta a haját és a körmeit is. A szomszédok és a közelben élő nagymama is éveken keresztül abban a hiszemben voltak, hogy a férfi külföldön kezdett új életet.

Elhunyt szerettét tárolta a lakásban

Évekig szagolták egy bomlásnak indult holttest bűzét egy miskolci társasház lakói. A szag egy tetőtéri lakásból szivárgott ki. Az ott lakó férfit hiába kérték, hogy csináljon valamit. A lakást 2019 tavaszán végül rendőrök törték fel, akik nemcsak a férfit találták meg holtan, de vele együtt volt egy nő mumifikálódott holtteste is. Utóbbi bűzét érezték a szomszédok évekig.

Tanárnő élt együtt halott anyjával

Általános iskolai matektanárnőt függesztettek fel 2019 őszén azok után, hogy kiderült: két évig együtt élt halott édesanyjával Pápán egy családi házban. A szomszédok azt mondták, a tanárnő még válaszolgatott is nekik 90 éves korában elhunyt anyja nevében.

Mi lesz a jelzáloggal, ha kiderül?

Évekig élt együtt halott édesanyja holttestével egy dunakiliti férfi, akit a bíróság 2018-ban ítélt el. Az illető ugyanis tudta, hogy az anyja állapota romlik, mégsem kért segítséget. Az asszonyt a faluban lakó négy testvére sem látogatta meg. A férfi élelmet vitt, amikor az asszony állapota romlott, de ezen kívül semmi mást nem tett. A nő halála után a holttestet a pincébe dobta, onnan került elő két évvel később. Tettét azzal magyarázta, félt attól, hogy mi történik a jelzáloggal terhelt házzal, ha kiderül édesanyja halála.

Fejfa a kertben

A kertben ásta el 80 éves anyja holttestét egy öreglaki nő, aki senkinek sem szólt az asszony haláláról. Az eset 2019 márciusában látott napvilágot, és az is kiderült, hogy a nő anyja nyugdíját is felvette. A holttestet egy méter mélyen találták meg, a rögtönzött sírnál pedig fejfa és koszorú is volt. A fenti esetek egyikében sem gyilkosság történt.

Leszúrta és a szőnyegbe csavarta

Olyan is előfordul, hogy egy gyilkos próbálja meg maga mellett tartani áldozatát, hogy ezzel leplezze tettét. Egy 61 éves pécsi férfi 2018 októberében egy veszekedés után leszúrta ismerősét, holttestét pedig egy szőnyegbe csavarba próbálta meg elrejteni a lakásban. A holttest több mint egy hónapig feküdt ott.

Nem merte elmondani, hogy felnőttfilmes

Nem a lakásában, hanem Kőbányán bérelt garázsában, egy szeméttárolóban rejtegette 82 éves nagyapja holttestét egy 27 éves férfi. M. Márk 2015 májusában végzett az idős férfivel, majd eladta újbudai lakását és a nyugdíját is rendszeresen felvette. Az unoka nem merte elárulni nagyapjának, hogy pornózásból él, ezért egy vita hevében megölte, majd egy 82 éves ugyancsak pornós ismerősét vette rá, hogy adja ki magát a nagyapjának a lakás eladásánál.

Gyerekkori barátja holtteste felett lakott

Egy komorói férfi 2017 telén gyerekkori ismerőse konyhájába költözött havi tízezer forint ellenében. Sokat ittak együtt és ilyenkor veszekedtek is. Az egyik ilyen alkalommal, 2018 telén megint balhéztak egymással, aminek az lett a vége, hogy a „konyhabérlő” egy méteres szögvassal agyonütötte szállásadóját. A gyilkos ekkor a konyha alatti pincébe vonszolta gyerekkori barátja holttestét, és kulcsra zárta az ajtót. Egy hónappal később bukott le.

Akarok még ilyen izgalmas Újranyitott aktákat!

Kiemelt kép: illusztráció – Forrás: MTI/Balázs Attila