Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy ötfős társaság ellen, amelynek tagjai 2019 szilveszterén az értékeiért kirívóan brutális módon megöltek egy dunavarsányi férfit. A házigazda fejéhez még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak.

Szilveszter délutánján szórakoztak

Ahogyan arról a Kékvillogó.hu is beszámolt korábban, 2019. december 31-én egy ötfős társaság Dunavarsányban egy rokonuknál fogyasztott napközben alkoholt, majd onnan az est folyamán egy veszekedés miatt távozniuk kellett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Visszamentek, hogy pénzt szerezzenek

Ezután az egyik elkövető ötletére a csapat újra megjelent a sértett szintén dunavarsányi házában azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek a további mulatáshoz. A házba a házigazda engedélye nélkül jutottak be, de amikor az őket észrevette, beszélgetni kezdett velük, majd közösen fogyasztottak a garázsban alkoholt. Ennek során azonban az egyik elkövető összeszólalkozott a sértettel, aki ezután az egész csapatot elküldte az ingatlanáról.

Visszamentek, hogy öljenek

Miután a társaság elhagyta a későbbi áldozat házát, megbeszélték, hogy után az elkövetők, hogy visszamennek és a sértettet megölik az értékeiért.

Bántalmazták és megszúrták

Ezután ketten közülük erőszakkal benyomultak a házba, majd egyikük eszméletlenre verte a sértettet, míg utána érkező társai értékek után kutattak. A magához térő sértettől az elkövetők pénzt követeltek, miközben egyikük többször fejbe rúgta, a másikuk pedig kétszer is megszúrta késsel. 

Hozzávágták a mikrohullámú sütőt

Végül a rablók mindenféle, a kezükbe kerülő dologgal – így üveg- és porcelántárgyakkal, székkel – ütötték a sértett fejét, sőt még egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy nehéz étkezőasztalt is ráborítottak.

Meghalt a házigazda

A bántalmazás során a házigazda a sérülései miatt meghalt. Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel távoztak.

Négy nap múlva találták meg a holttestet

A dunavarsányi férfi holttestére csak négy nappal később találtak rá családtagjai. Az első orvosi vélemény alapján még nem merült fel bűncselekmény gyanúja. Majd a boncolásnál derült ki, hogy bűncselekmény történt. Erről ebben a cikkében írt részletesen a BudaPestkörnyeke. hu

Az egyik elkövető 14 éves volt

Az egyik elkövető, egy tinilány a 14. születésnapja előtt pár nappal adta a tippet a család többi tagjának arra, hogy kihez menjenek pénzt szerezni.

Vádat emeltek ellenük

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság két héten belül elfogta az elkövetőket, akik közül négyen letartóztatásban egyikük pedig bűnügyi felügyeletben várja az eljárás befejezését. A Pest Megyei Főügyészség most mind az öt elkövető ellen nyereségvágyból és különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: az elkövetők elfogása – Forrás: police.hu