A hosszú szálú szőnyegről a legtöbb embernek rögtön az jut eszébe, hogy nem lehet tisztítani rendesen, vagy az, hogy használatra alkalmatlan. Legszívesebben betennék egy vitrinbe, vagy lefednék nejlonnal, és csak karácsonykor vennék elő, hogy megmutassák a vendégeknek.

Persze akkor is csak messziről, hiszen ha valaki ránéz, már attól is koszolódik és tönkremegy a shaggy szőnyeg. Természetesen ez közel sem így van, hiszen mint minden szőnyeget, ezt a típust is használatra tervezték, nem a múzeumba.

Azonban az egyáltalán nem mindegy, hogy hova helyezzük el, illetve hogyan bánunk vele, mert ezen múlik a tartóssága. Ez a két dolog a shaggy szőnyeg hosszú életének titka, amit most készséggel felfedünk olvasóink előtt.

Hogyan ne bánjunk a shaggy szőnyeggel?

Nem célszerű az éjszaka közepén átslattyogni egy pohár vörösborral a kezünkben a világos shaggy szőnyegen, ahogy sáros cipővel rálépni sem. A kutya sem biztos, hogy jól teszi, ha oda vackolja be magát a séta után, főleg, ha még az eső is esett.

A kisgyerekek szobájában sem feltétlenül jó ötlet a shaggy szőnyeg, hiszen nem válik előnyére a kakaófolt sem. És ki szeretne mezítláb rálépni egy elkallódott legóra, amit a szőnyeg szálai rejtegetnek? Senki sem! Ezért nem teszünk a gyerekszobába shaggy szőnyeget.

Ha nem takarítjuk, a sűrű szövésű hurkolt szálak között megtelepednek a bosszantó poratkák is, úgyhogy ezt a típust kicsit gyakrabban kell porszívózni, mint az átlagos szőnyeget. Ha jól bánunk vele, igenis lehet élni mellette, és sokáig gyönyörködhetünk is benne!

Hova tegyük és hova ne?

A gyerekszobát már említettük, nem célszerű ez a típus, esetleg nagyobbaknál, akik már tudnak vigyázni rá. A nappaliban ideális, amennyiben nem túl forgalmas a helyiség, és nem szennyeződik átlagon felül.

Az előszoba, az étkező és a konyha általában nem tesz jót a shaggy szőnyegnek, hiszen ezeken a helyeken állandóan ki van téve a mindennapi szennyeződéseknek. Ezért kifejezetten olyan terekben ajánlatos alkalmazni, ahol nincs nagy jövés-menés, sáros cipők vagy ételmaradékok.

A hálószoba és a gardrób a legtökéletesebb hely a shaggy szőnyegnek, itt biztonságban lehet. Reggel ébredés után vagy este lefekvés előtt is maximális komfortérzetet nyújt a csupasz lábaknak az álompuha szőnyeg.

A shaggy szőnyeg előnyei

Azért szeretjük a shaggy szőnyegeket, mert rendkívül puhák és bolyhosak, emiatt remek érzés járni rajtuk. Sokféle színben, méretben és mintával kaphatók a Szőnyeg textil webáruház kínálatában, így minden stílusú otthonba kiválóan beilleszthetők.

Ez a kárpit nemcsak praktikus, de kiválóan megállja a helyét dekorációként is. Fantasztikusan feldobja a rideg padlót a puha és meleg shaggy szőnyeg. Hasznos melegburkolat is, hiszen hőszigetelő tulajdonságai is ismertek.

Láthatjuk, hogy milyen sok múlik azon, hova kerül ez a különleges szőnyeg, és azon is, miként bánunk vele. Az is kiderült írásunkból, hogy nem is olyan lehetetlenség shaggy szőnyeg mellett élni az életünket. Ha betartunk néhány alapvető szabályt, hosszú ideig otthonunk dísze lesz!

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: szonyegtextil.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.