Súlyosabb büntetést kért a Szegedi Fellebbviteli Főügyészség arra a 23 éves férfira, akit 1 év 10 hónap fogházra ítélt elsőfokon a Szolnoki Törvényszék. A kunmadarasi apa barátnőjével verekedett, amikor 10 hónapos kislánya halálosan megsérült.

Verekedett a feleségével

A 23 éves kunmadarasi férfi összeveszett majd összeverekedett az akkori barátnőjével. Eközben a fiatal nő a 10 hónapos kislányát a kezében tartotta. A férfi azért, hogy ütései ne a gyermeket, hanem annak anyját érjék, a kiskorút kikapta a nő kezéből és az ágyra dobta.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fejjel a falnak csapódott

A főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a figyelmetlensége miatt elvétette a dobást, ezért a csecsemő az ágyra esés közben fejével a falnak csapódott.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A gyerekkel védekezett az ütések ellen

Ezt követően a verekedők tovább bántalmazták egymást, s a férfi maga elé emelte a babát, hogy a nő ne tudja megütni. Ezután a verekedés abbamaradt.

Ez is érdekelheti

Fekete hétvége: 2 nap alatt 5 embert gázoltak halálra, az egyik áldozaton két autó is áthajtott

Meghalt a csecsemő

A gyermek másnapra rosszul lett és a szakszerű orvosi ellátás ellenére koponyasérülése folytán néhány napon belül meghalt. A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését.

Próbaidőt kért a tettes

Az elsőfokú ítélet nem emelkedett jogerőre, mert az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosítása, míg a vádlott és védője annak enyhítése illetve próbaidőre történő felfüggesztése érdekében fellebbezett.

Az ügyészség súlyosbítana

A másodfokon eljáró Szegedi Fellebbviteli Főügyészség álláspontja szerint a törvényszék által kiszabott szabadságvesztés tartama aránytalanul enyhe, s az nem szolgálja megfelelően a büntetési célokat, ezért annak jelentős súlyosítása indokolt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: