Tényfeltáró vizsgálatot rendelt el az országos rendőrfőkapitány az Aszódon múlt héten elkövetett kettős gyilkosság ügyében. A gyanú szerint az apa ölhette meg két tizenéves lányát, akik láthatáson voltak nála.

A rendőrség együttérez

 Az Országos Rendőr-főkapitányság a honlapján őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak és együttérzését mindenkinek, akit a súlyos tragédia megrendített. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Vizsgálat

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon emberölés miatt folyik nyomozás. Az eset részleteinek, előzményének feltárása, az ezekből levonható konkrét és általános következtetések megállapítása érdekében az országos rendőrfőkapitány teljeskörű tényfeltáró vizsgálatot rendelt el – közölték.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Furcsa szag

Múlt csütörtök este a rendőrök állampolgári bejelentésre érkeztek tűzoltókkal együtt egy aszódi társasházi lakáshoz, ahonnan a telefonáló furcsa szagot érzett kiáramlani.

Testvéreket ölt meg az apjuk

A lakásban egy 14 éves és egy 16 éves lányt holtan találtak, mindketten az ágyukban feküdtek. Valószínűleg az apjuk elkábította őket, majd megölte mind a két lányt.

Láthatáson voltak

A nyomozás adatai szerint a lányok Heves megyei lakóhelyükről Aszódon élő apjukhoz érkeztek láthatásra május 20-án. A 46 éves férfi – nagy valószínűséggel május 21-ére virradóra – megölte lányait, majd a Heves megyei Adács közelében egy mozdony elé lépve öngyilkosságot kísérelt meg – írták.

Kötelező volt a láthatás

Ahogy azt a BudaPestkörnyéke.hu korábban megírta, hiába volt több hivatalos, többek között rendőrségi, eljárás folyamatban az aszódi családirtóval, L. Tamással szemben, a törvény arra kötelezte az édesanyát, hogy engedje el láthatásra hozzá két közös lányukat, a 14 éves Tímeát és a 16 éves Juliannát.

Rettegtek az apjuktól

L. Zsuzsanna még a szörnyű gyilkosság előtt is hiába könyörgött a családsegítőtől kezdve mindenkinek, hogy tegyenek valamit, mert baj lesz, úgy tűnik, senki sem vette eléggé komolyan a tanárnőt. A lányok hiába rettegtek az apjuktól, menniük kellett hozzá, mert különben még az édesanyjuk üthette volna meg a bokáját.

Vonat elé lépett

Az akkor még ismeretlen személyazonosságú férfit életveszélyes állapotban mentőhelikopter vitte kórházba, iratok nem voltak nála.

Cimlapkép MTI/Mihádák Zoltán.