Délelőtt összeütközött a 19-es villamos és egy nyergesvontató a Margit híd budai hídfőjénél. Egy lány könnyebben megsérült és kórházba vitték.

Dugó miatt

A belesetnél a nyergesvontató sofőrje elismerte felelősségét, de elmondta, hogy szabad jelzésnél hajtott a kereszteződésbe, csak a dugó miatt nem tudott időben továbbmenni.

Jött a villamos

Várakozása közben a Margit híd budai hídfőjénél lévő megállót elhagyva megérkezett mellé a 19-es villamos, amely zöldnél kezdett áthaladni.

Menni kellett

Ekkor azonban a sor megindult, a nyergesvontató vezetője gázt adott, ám nem nézett a jobb oldali visszapillantó tükörbe, így pont a villamos oldalának hajtott.

Vészfékezett

A szerelvény vészfékezéssel pár méteren belül megállt, de a teherautó így is jelentős pusztítást végzett: több oldalablak kitört és az utastérbe zuhant, illetve betört a bal első ajtó is.

Megvágta az üveg

Az egyik ablak mellett ülő lány sérült meg a lábán, amikor rázuhant az egyik ablaktábla, de az ő állapota sem súlyos.

Zöld lámpa

A villamosvezető és a nyergesvontató sofőrje nem sérült meg az ütközés során. Az balesetet okozó fiatalember elismerte, hogy ő hibázott, de ahhoz ragaszkodott, hogy ő még zöld jelzésen haladt át a jelzőlámpák alatt, utána pedig már nem láthatta, mit mutatnak.

Még nagyobb dugó

A baleset óriási torlódást okozott a környéken, mivel mindkét irányban csak egy sáv volt járható, az is a kifelé vezető oldalon.

Terelés

Egy és negyed órán keresztül a 19-es villamos nem közlekedett a Batthyány tér és a Szent Lukács Gyógyfürdő között, a 41-es villamos terelve járt, nem érintette a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő közötti megállókat, a 9-es, a 26-os és a 109-es autóbusz terelve közlekedett a Margit híd felé, nem érintette a Margit híd, budai hídfő megállót, a 109-es autóbusz pedig a Bem József tér megállót sem.

Címlapfotó: Kékvillogó.hu/G.K.