Az M3-as autópálya egyik legforgalmasabb pontján szondáztattak szerdán reggel a rendőrök. A Szada és Mogyoród közötti autópálya felhajtónál több rendőrautó is ellenőrizte az arra közlekedő sofőrök alkoholszintjét, és ez az akció több kilométeres dugót okozott.

Rátettek egy lapáttal

Az agglomeráció lakói megszokhatták, hogy minden reggel erős a forgalom az M3-ason Budapest felé, és nap mint nap nagy türelem kell ahhoz, hogy mindenki célba érjen. Szerdán sikerült még erre is rátenni egy lapáttal. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mindenkit megállítottak

Az M3-as autópálya egyik felhajtójánál ugyanis a rendőrök minden arra közlekedő autóst megszondáztattak. Az akció ráadásul éppen a reggeli csúcsforgalomban zajlott, ami több kilométeres dugót okozott az adott szakaszon.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Erős torlódás

Az M3-as autópályán a Szada és Mogyoród közötti felhajtónál a szondáztatás miatt feltorlódtak az autók, ami a vélhetően munkába induló tömeget igencsak felbosszantotta. Az eset kapcsán több autós is felháborodását fejezte ki a közösségi oldalakon, írta meg a Blikk.

A jövőben is lesz ilyen

„2023. január 25-én 6 és 8 óra között a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén, több helyszínen tartottak kollégáink az ittas vezetés megelőzését szolgáló, finn módszeres ellenőrzést. Ilyen akciót korábban is tartott és a jövőben is szervez a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság” – írta a BRFK a történtek után.

Kerítésnek hajtott részegen

És ha már alkohol: a BudaPestkörnyéke.hu írt arról néhány hónapja, hogy kerítésnek hajtott és megrongált egy gázcsonkot Gyálon egy részeg férfi.

18 embernek kellett elhagynia otthonát

A mentési munkálatok párhuzamosan zajlottak: a gázszivárgást meg kellett szüntetni, a környéken élő 18 embernek pedig arra az időre el kellett hagynia otthonát. A helyszín biztosítása és a sofőr elszámoltatása, szondáztatása mellett megkezdődött a helyszíni szemle. A közveszélyokozás gyanúja nem volt kétséges.

Részeg volt a sofőr

A 40 éves helyi férfi utasával közlekedett a Dankó Pista utca felől, amikor a Vecsési úti kereszteződésnél kisodródott és egy ház kerítését áttörve állt meg. Senki nem sérült meg. A láthatóan ittas férfit a helyszínen megszondáztatták, az eredmény pozitív lett. Előállították kettős mintavételre, majd kihallgatása következett.

Fröccsözött az ismerősével

A férfi elismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. Elmondása szerint aznap este egy ismerősénél fröccsözött, majd hazafelé indult 21 éves barátjával. Utóbbinak friss a jogosítványa és mivel korábban többször lefulladt, meg akarta neki mutatni, hogyan is kell vezetni. A mutatvány azonban nem úgy sikerült, ahogyan szerette volna.

Megtéríti a kárt

Vezetés közben valamiről magyarázott utasának és későn észlelte, hogy elfogyott az utca, kanyarodni kellene. Kicsúszott és a fakapunak ütközött. Kijelentette: „hajlandó vagyok megtéríteni az okozott kárt, ha már ilyen hülye voltam”. A 40 éves sofőr ellen a Dabasi Rendőrkapitányság Gyáli Rendőrőrsén közveszélyokozás, valamint járművezetés ittas állapotban vétségének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: dugó az autópályán. Fotó: archív.