Egy pillanatra nem figyelt az édesanya és a négy éves Imike már el is tűnt. A kisfiú kisurrant a házból és felfedezőútra indult. Éppen egy harapós kutyához nyúlkált be egy kerítésen keresztül, amikor két véletlenül éppen arra járőröző rendőr észrevette. Rögtön gyanús volt nekik, hogy nincs senki a gyermekkel. Pont ekkor érkezett a bejelentés az édesanyától, hogy eltűnt a gyermeke.

Megijedt az anyuka

Rendőrök találtak rá egy otthonról elkószált hároméves kisfiúra március 15-én reggel. Az édesanyja néhány perccel később ijedten hívta a hatóságot, amikor nem találta a gyereket, a kicsi azonban addigra már biztonságban volt, épp a zsaruk szolgálati autójában. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kisurrant a házból a gyerek

Imike egy óvatlan pillanatban kisurrant a házukból, és felfedezőútra indult. Nagy szerencse, hogy a környéken volt a két rendőr. “Debrecen kertvárosában, a hétvégi házas övezetben járőröztünk Bakk Imre főtörzszászlóssal, amikor észrevettünk egy kisfiút. Nem lehetett több három-négy évesnél. A kerítés mellett guggolt, és a résen keresztül nyúlkált be egy kutyához” – mesélte Veres Barna főtörzszászlós, a Debreceni Rendőrkapitányság szolgálatirányító parancsnoka.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Észrevették a rendőrök

“Senkit sem láttunk a közelben, ezért megálltunk az autóval, majd odamentünk hozzá” – vette át a szót Bakk Imre. „Leguggoltam az aprósághoz, majd megszólítottam: „Szia, te mit csinálsz itt? Meg tudod mondani a nevedet?” A kicsi felnézett rám, majd talpraesetten rávágta: „Imike vagyok!” 

Rendőrautóba ültették

„Szervusz, képzeld, én is Imre vagyok!” – feleltem neki, majd az ölembe vettem. Aztán beültettük a szolgálati autóba előre, Barna pedig a fejére tette a tányérsapkát. Alig telt el néhány perc, amikor a tevékenységirányító központ munkatársa hívott minket, hogy eltűnt egy hároméves kisfiú, a Monostorpályi út külső, erdős részéről. Mi boldogan jelentettük, hogy nem kell már keresni, velünk van — mesélte a rendőr a Zsaru Magazinnak.

Bejelentette az anyuka az eltűnést

Kiderült, hogy az otthonuktól csupán néhány méterre van egy erdő, és amikor az édesanya észrevette, hogy eltűnt a kicsi, először ott próbálta keresni, majd amikor nem találta, azonnal értesítette a hatóságot. Ilyen esetben azonnal egy keresőcsapatot állítanak össze, azonban szerencsére arra már nem volt szükség.

Felismerte egy szomszéd

Közben egy férfi épp a járőrök mellett ment volna el, és felismerte a gyereket. Megkérték, hogy hívja fel a kisfiú anyukáját, aki néhány perc múlva meg is érkezett, és megkönnyebbülten vette magához a kis szökevényt. Szerencsére Imike kalandja jól végződött. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció